Video : Tipsbladet
Superliga

Officielt: Brøndby IF sælger stor profil

Andreas Bruus skal fremover tørne ud i fransk fodbold, da Brøndby IF har solgt ham til Troyes.

Andreas Bruus har i løbet af de seneste sæsoner udviklet sig til en af holdets store profiler.

Det har skabt interesse fra udlandet, hvor den franske Ligue 1-klub Troyes er løbet afsted med danskerens underskrift. Højre backen var ikke med i weekendes kamp mod AGF, da Brøndby IF havde givet ham lov til at afsøge sine fremtidige muligheder.

Det er altså endt med et skifte til Troyes, som Brøndby IF har solgt ham til. Det oplyser de på deres hjemmeside.

- Bruus er på mange måder et forbillede for vores unge akademi-spillere. Efter at have spillet angriber i sin ungdom her i klubben blev Bruus efter et lejeophold omskolet og greb muligheden uden at kny, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen om salget.

- Bruus er et godt eksempel på hvor meget en stærk personlig drivkraft betyder for at blive professionel fodboldspiller, for det er kun de færreste fodboldspillere, som har et lineært karriereforløb, men Bruus har hele vejen igennem knoklet og troet på egne evner. Nu har Bruus grebet muligheden for at komme til at spille i den bedste række i Frankrig, hvor han skal bygge videre på sit spil og den mulighed fortjener han, samtidig med vi bliver godt kompenseret.

Afløseren til Andreas Bruus er allerede fundet i Sebastian Sebulonsen, der fik sin Brøndby-debut i sejren over AGF søndag aften.

23-årige Bruus fik sin debut for Brøndby IF i 2017 og har siden optrådt 73 gange for klubben. Kontrakten stod til at udløbe næste sommer. Andreas Bruus har underskrevet en femårig aftale med Troyes.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.