• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Officielt: Esbjerg fyrer træneren efter nedrykning

Officielt: Esbjerg fyrer træneren efter nedrykning

Lars "Lungi" Sørensen er færdig som træner for Esbjerg fB, efter klubben rykkede ned. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Af Anders Dehn

Blot 16 kampe og tre sejre nåede Lars "Lungi" Sørensen som cheftræner for barndomsklubben Esbjerg fB. I dag, hvor han vendte tilbage fra ferie, er han blevet fyret. 

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside. Dermed er "Lungi" den tredje EfB-træner, der må forlade sit job i utide i løbet af blot et år. Først blev Jonas Dal fyret sidste sommer, så Colin Todd i december og nu altså Lars "Lungi" Sørensen.

Det er endnu uvist, hvem den nye træner bliver. EfB skriver dog, at den "er klar til at præsentere en ny cheftræner og en ny assistenttræner med speciale i individuel udvikling af spillere." Assistent Jens Letort beholder sit job.

- Vi er en klub, der ønsker at tiltrække, udvikle og sælge spillere, og vores kerneforretning er fodbold. Lars "Lungi" Sørensen har en anden opfattelse af, hvordan EfB bedst kan nå det mål, og de to holdninger er ikke forenelige, siger sportsdirektør Ted van Leeuwen.

Nogenlunde samme melding lyder fra "Lungi".

- Teds og mit syn på det sportslige setup var for forskelligt, og det var ikke muligt for mig at fortsætte under de forhold. Lige nu er der mange følelser i spil, men jeg har hele tiden kendt risikoen, når man siger ja til at blive cheftræner, siger Lars "Lungi" Sørensen.

Det er blot et halvt år, siden sportsdirektør ansatte Lars "Lungi" Sørensen, efter han havde fyret Todd. Dengang kaldte hollænderen "Lungi" for sin måske bedste signing i vinter.

Superliga

Mere Superliga

Fokus