• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Officielt: FC København køber Michael Santos

Foto: FC København

FC København har præsenteret angriberen Michael Santos som ny spiller.

Af Ole Hoffskov

Michael Santos er ny spiller i FC København. De danske mestre har onsdag eftermiddag præsenteret angriberen, der er hentet i spansk fodbold hos Malaga.

Uruguayaneren har underskrevet en fire-årig aftale, og transferen falder på et tørt sted for FC København, der i denne uge har set både Dame N'Doye og Jonas Wind blive ramt af alvorlige skader.

Dermed har FCK igen fået en Santos i klubben efter afskeden med den meget vellidte angriber Alvaro Santos, der forlod Danmark i 2006.

- Vi er ekstremt hårdt ramt med N´Doye og Jonas´ alvorlige skader, og det har gjort, at vi har valgt at rykke hurtigt for at sikre mere bredde og kvalitet som supplement til Pieros, Mo og Fischer helt fremme. Det er godt, at vi har kunne rykke hurtigt på at få det på plads, så vi kan få glæde af Michael både på kort og langt sigt, siger Ståle Solbakken i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Han er en dygtig forward og kommer med erfaring fra et meget højt niveau i Spanien, hvor vi har fulgt ham i mere end et år. Vi havde kig på ham allerede sidste sommer, men der kunne en handel ikke lade sig gøre. Vi er meget glade for, at det er lykkedes nu.

- Han har et rigtigt godt antrit og gode afslutningsegenskaber med begge ben, og selvom han ikke er den højeste angriber, så er hans hovedspil rigtigt fornuftigt. Han er samtidig en ærgerrig spiller, som gerne vil først på bolden i feltet og meget gerne deltager i presset på modstanderen, som også er et vigtigt element for en FCK-angriber.

- Vi ser altid langsigtet på det, når vi henter spillere ind, og Santos har nogle andre egenskaber end N’Doye og Jonas, så vi ser ham også som en ny dimension i vores spil, når de er klar igen.

26-årige Michael Santos, der foruden Malaga kan skrive Atletico River Plate, Sporting Gijon og Leganes på CV'et, har spillet 30 kampe i den bedste spanske række og scoret fire mål. I den næstbedste række er det blevet til 17 mål i 36 kampe.

FC København oplyser, at man arbejder hårdt på at få Michael Santos gjort spilleberettiget til den kommende kamp mod Riga FC i Europa League-kvalifikationen torsdag aften. 

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus