Video : Tipsbladet
Superliga

Officielt: FC Nordsjælland er blevet solgt

FC Nordsjælland er blevet solgt til egyptiske ejere.

FC Nordsjælland skifter ud i ejerkredsen.

Superliga-klubben er blevet købt af den egyptiske Mansour-familie, der overtager FC Nordsjælland fra Right to Dream-ejeren Tom Vernon.

FC Nordsjællands nye ejere vil fortsætte og forstærke klubbens nuværende kurs, arbejde og kultur, oplyser FCN i en pressemeddelelse.

- Jeg kunne ikke være mere stolt af at investere i, og blive partner med, Tom Vernon og hans hold i Right to Dream-organisationen. De er en inspiration for os med det livsændrende arbejde, de længe har udført med talentfulde drenge og piger i Afrika, Europa og i USA. Vi har længe fulgt arbejdet med stor interesse, og det er med stor glæde, vi i dag kan præsentere vores partnerskab, siger Mohamed Mansour og tilføjer:

-  Vi er ikke bare en familie med stor livslang og fodboldinteresse, min onkel Mostafa Kamel Mansour havde æren af at repræsentere det egyptiske landshold under VM-slutrunden i 1934, vi er også passionerede omkring at støtte samfund over hele Afrika gennem vores fonde og filantropiske aktiviteter.

Salget betyder, at Tom Vernon stopper som bestyrelsesformand i FC Nordsjælland og afløses af Jan Laursen. Vernon er glad for, at salget til den egyptiske familie er faldet på plads.

- RTD har altid brugt fodbolden som en platform for social forandring og til, gennem sport og uddannelse, at give livsændrende muligheder til børn, der ikke kunne få det andre steder fra. Modellen har bevist sit værd gennem 22 år, og vi har derfor ledt efter den investor, der var motiveret af at bringe endnu flere muligheder ud til endnu flere drenge og piger i endnu flere lande og samtidigt sikre de akademier og klubber, vi har i dag, lyder det fra Vernon.

- Den mulighed har vi nu fået gennem partnerskabet med Mansour-familien, og jeg glæder mig til at indfri Right to Dreams globale potentiale, hvor vi bl.a. har kig på England, mens FCN er i så gode hænder, som den kommer hos klublegenden Jan Laursen. Jeg kan ikke forestille mig en bedre bestyrelsesformand end ham. FCN spiller en kæmpe rolle i Right to Dream – også for fremtiden, og jeg er lykkelig for, at Jan tog imod muligheden for at træffe de store beslutninger i klubben fra nu af.

FC Nordsjælland vil fortsat blive ledet og drevet ud fra et not-for-dividend princip, som det har været tilfældet, siden Right to Dream tog over i januar 2016. Det betyder, at alt overskud, klubben genererer, skal reinvesteres i organisationen og ikke kan blive til udbytte for investorer eller aktionærer.