• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Officielt: FCN veksler lejeaftale til permanent

Foto: Getty Images

Der er nu mulighed for at udleje nogle af de unge målmænd fra FC Nordsjælland.

Af Oliver Okstrøm

FC Nordsjælland lejede tilbage i januar Carljohan Eriksson fra skotske Dundee United, og den aftale er nu blevet vekslet til en permanent en af slagsen. Nu hedder det en tre-årig kontrakt med Farum-klubben.

Det skriver FCN på klubbens hjemmeside, hvor sportschef Jan Laursen sætter ord på tilgangen.

- Ved sæsonafslutningen lagde vi ikke skjul på vores håb om, at det ville blive et ”på gensyn” med ”Saku”. Derfor er det en stor glæde, at det hele nu er faldet på plads, og at vi kan fortsætte med den stærke målmandsgruppe, siger han og fortsætter:

- ”Saku” har fra dag ét givet alt det, vi havde håbet, med sin stærke karakter og topprofessionelle indstilling både på og uden for banen. Han har bevist sig som en keeper med et højt niveau, som både fysisk og mentalt holder sig klar til at træde til, hvis der skulle blive brug for det, og i foråret er vi kun blevet yderligere bekræftet i, at det er et godt match, lyder det fra Laursen.

Han fremhæver endvidere finnens stærke karakter og topprofessionelle indstilling både på og udenfor banen, som noget der er blevet vist fra første dag i klubben.

Derfor har han sammen med førstekeeper Andreas Hansen været en rollemodel for de unge keepere i klubben. 

- Med den permanente tilgang af "Saku" giver det os samtidig en gylden mulighed for at kunne leje nogle af vores dygtige, unge keepere ud, da kontinuerlig spilletid på seniorniveau er en vigtig del af deres udvikling. Vi glæder os til at se ham tilbage på banen her i Farum til opstarten sammen med resten af truppen.

Tilbage i 2021 blev Carljohan Eriksson kåret som årets målmand i den svenske liga, da han spillede for Mjällby, inden han kom til Dundee.