Video : Tipsbladet
Superliga

Officielt: Haraldsson er fortid i FC København

Hakon Haraldsson forlader FC København.

Rygterne har taget til de seneste dage, og nu er Hakon Haraldsson endegyldigt på plads i LOSC Lille.

Det oplyser FC København på sin hjemmeside mandag aften.

20-årige Haraldsson skriver under på en femårig aftale med Lille, der i den forgangne sæson sluttede på femtepladsen i Ligue 1.

- Det er svært at sige farvel - eller måske på gensyn - til FCK. Jeg har haft det fantastisk her, og klubben har givet mig chancen for at slå igennem og for at tage den mulighed, der nu er opstået. Det er jeg taknemmelig for.

- Jeg skylder også en tak til alle de holdkammerater, trænere og stabsmedlemmer, der har været med til at udvikle mig - og ikke mindst til fansene, der har bakket mig op fra start. Nu ser jeg frem til at prøve kræfter med en ny liga og klub, men jeg vil helt klart altid følge FCK, uanset hvor jeg er, siger Haraldsson.

Sportschef Peter 'PC' Christiansen fortæller, at salget af islændingen er et udtryk for FC Københavns strategi.

- Hákon er gået fra talent til profil, og derfor er det logisk, at interessen for ham har været stor. Salget er også et udslag af vores strategi, som giver unge talentfulde spillere tillid i et kompetitivt miljø med stærke profiler omkring sig, og som stoler på, at de kan hjælpe os til at opnå vores mål.

- Det har Hákon gjort eksemplarisk, og derfor får han nu denne mulighed. Vi ser frem til at følge ham i Lille og ønsker ham alt det bedste fremover.

Lille betaler ifølge B.T. 127 millioner kroner for Hakon Haraldsson, der nåede 58 kampe, 9 mål og 8 oplæg i FC København-trøjen.