• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Officielt: Kamil Wilczek skifter til FC København

Foto: FC København

Kamil Wilczek skifter til FC København. Den tidligere Brøndby-anfører har underskrevet en tre-årig aftale.

Af Ole Hoffskov

Choktransferen er en realitet.

Den tidligere Brøndby-stjerne Kamil Wilczek skifter til FC København på en tre-årig aftale. Det oplyser løverne torsdag formiddag.

Den polske angriber skiftede i januar fra Brøndby IF til Göztepe, men opholdet i Tyrkiet har ikke været nogen succes, og derfor rykker han nu tilbage til Danmark, hvor han skal tørne ud for Brøndbys største rival.

I Brøndby noterede Kamil Wilczek sig for 92 mål i 163 kampe, og nu er det med en løve på brystet, at han skal score sine mål.

- Vi kender selvfølgelig Wilczek rigtigt godt fra hans tid i Superligaen, hvor han tre sæsoner i træk viste, at han er en notorisk målscorer, der er utroligt dygtig i boksen og arbejder hårdt for sit hold, siger FCK-manager Ståle Solbakken og uddyber:

- Vores trup har nogle meget spændende og talentfulde angribere i Jonas Wind, Daramy, Kaufmann og Santos, men vi synes, at Wilczek supplerer godt med nogle andre kvaliteter, ikke mindst i form af hans erfaring og evner som mere rendyrket afslutter og angriber.

- Mange vil sige, at det er en direkte afløser for N'Doye, men sådan ser vi det ikke. De er meget forskellige typer, og vi har ikke været på udkig efter en ny N'Doye, men efter at få flere muligheder og facetter i vores angrebskonstellationer. Det får vi med Wilczek i truppen.

FCK-manageren kan naturligvis ikke lukke øjnene for, at Kamil Wilczek har en fortid på den københavnske Vestegn.

- Vi ved selvfølgelig, at det er et tema for fans, men Kamil har virkelig ønsket at blive en del af FCK, og jeg tror mange kan huske, at Peter Møller eksempelvis slap fornuftigt fra sin "blakkede fortid", siger Ståle Solbakken med et smil.

32-årige Kamil Wilczek får nummer 9 i FC København. Han træner med for første gang i dag, men er ikke spilleberettiget før til den kommende sæson. Han er derfor ikke med mod Manchester United på mandag.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus