Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Officielt: Superliga-profil tager til Italien

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det har den seneste tid været en offentlig hemmelighed, at Magnus Kofod Andersen skifter til Venezia FC. Nu har klubben selv offentliggjort handlen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Magnus Kofod Andersen har i efterhånden mange sæsoner været en del af hjertet på midtbanen for FC Nordsjælland.

Det samme skal han fremover være i italienske Venezia FC. Den seneste tid har han været rygtet kraftigt på vej til klubben, og torsdag offentliggjorde italienerne selv aftalen med den 23-årige dansker på deres hjemmeside.

Magnus Kofod Andersen har underskrevet en aftale for de kommende tre sæsoner med en option for et fjerde år. Han tiltræder i klubben den 1. juli, når kontrakten med FC Nordsjælland udløber.

Normalt ville Venezia FC kunne hente danskeren kvit og frit, men Ekstra Bladet skriver, at italienerne skal betale et beløb på 3,8 millioner kroner på grund af de FIFA-regler, som omhandler talentudvikling.

Beløbet skal kun betales, når skiftet foretages til udenlandske klubber. FC Nordsjælland kunne ikke fylde bankbogen, hvis han var rykket til en Superliga-konkurrent.

Magnus Kofod Andersen, 23 år, har i løbet af de sidste fem sæsoner spillet 171 kampe og leveret syv scoringer for FC Nordsjælland ifølge Transfermarkt.

I sin debutsæson for førsteholdet var han med til at sikre klubben bronze, mens han i denne sæson hjalp FC Nordsjælland til endnu en sæson i Superligaen.

Han har iøvrigt et hav af kampe for det danske U21-landshold. Efter sommerferien skal han for Venezia FC forsøge at hjælpe dem retur til Serie A, som de i denne sæson rykkede ud af.