De otte, der omkom i forbindelse med ottendedelsfinalen mandag, blev mindet med stilhed tirsdag.

Otte personer døde mandag i forbindelse med en kamp ved Africa Cup of Nations. De blev tirsdag mindet forud for dagens første kamp i turneringen.

Spillere, trænere og tilskuere holdt et øjebliks stilhed, inden Senegal og Kap Verde ramlede sammen i ottendedelsfinalen på Kouekong Stadium i den camerounske by Bafoussam.

De otte personer omkom i forbindelse med, at et menneskehav i et stormløb forsøgte at komme ind på stadion for at se ottendedelsfinalen mellem Cameroun og Comorerne.

Siden har Det Afrikanske Fodboldforbund bedt om at få hændelsesforløbet afdækket. En af turneringens kvartfinaler er blevet flyttet væk fra Olembe Stadium, hvor tragedien udspillede sig.

Ikke desto mindre fortsætter turneringen, og det skete altså tirsdag. Her slog Senegal Kap Verde med 2-0 og er klar til kvartfinalen.

Senegal var stor favorit, men skulle bruge 63 minutter, før Liverpool-stjernen Sadio Mané sparkede kuglen i nettet.

På det tidspunkt havde Kap Verde fået hele to direkte røde kort. Det første tilfaldt Patrick Andrade, der stemplede en modspiller.

Det andet røde kort gik til Kap Verdes målmand, Vozinha. Efter 52 minutter satsede han hele butikken og fløj ud i Sadio Mané. Vozinha ramte Mané hårdt med kroppen, og så fik han marchordre.

Mané var dog ikke mere hæmmet, end at han cirka ti minutter senere bragte Senegal på sejrskurs. Han fik bolden i udkanten af feltet efter et hjørnespark og sendte bolden op på undersiden af overliggeren.

Bamba Dieng lukkede kampen i overtiden, da han scorede i helt fri position efter et kontraløb.

I aftenens anden ottendedelsfinale løb Marokko med en 2-1-sejr over Malawi og er dermed klar til kvartfinalen.