Video : Tipsbladet
Superliga

Opsang til danske stortalenter: Hvorfor Ajax?

FC København-træner Jacob Neestrup giver sit syn på den verserende talentdebat i dansk fodbold.

PARKEN (Tipsbladet): Talentdebatten raser i dansk fodbold. 

Den blot 15-årige midtbanespiller Mads Jørgensen skifter fra Silkeborg IF til FC København til sommer, og det har fået Jesper Stüker, der er sportschef i Silkeborg IF, til at betone, at det kan være en trussel for de mindre danske klubber, hvis de tre-fire største klubber fisker de store talenter allerede i starten af teenagealderen. 

Silkeborg IF har allerede oplevet noget lignende én gang med William Faber, der er taget fra Søhøjlandet til FC Nordsjælland.

FC København-træner Jacob Neestrup har naturligvis også fulgt debatten.

- Vi har vist i FC København - sammen med andre danske topklubber - at vi har et rigtig godt miljø for talentudvikling, som er attraktivt for alle unge spillere i hele Danmark. Vi har også vist, at vi spiller med dem tidligt, og derfor kan jeg godt forstå, at unge spillere kigger FC København, FC Nordsjælland, Brøndby eller FC Midtjyllands vej, selv om de er et godt sted, siger Jacob Neestrup og tilføjer:

- Personligt kan jeg ikke forstå, at unge danske spillere bliver ved med at tage til Amsterdam, for jeg synes ikke, der er noget, der viser, at det er vejen frem. Jeg synes faktisk, der er mange talentmiljøer i Danmark, hvor der er bedre chancer, hvis man ser på de seneste fem år.

En del af debatten har også omhandlet det økonomiske aspekt, efter at Bold i sidste uge skrev, at FC København har lokket førnævnte Mads Jørgensen med en sign-on-fee på den gode side af en million kroner samt en månedsløn på 50.000.

Det er dog ikke tal, Jacob Neestrup kan genkende.

- Jeg har ikke så mange kommentarer, men det kan jo være, at de tal ikke passer. Det er nok et meget godt bud faktisk. Jeg tror, det er rimelig langt fra skiven, siger Neestrup og tilføjer på et mere generelt plan: 

- Unge spillere skifter ikke bare for pengenes skyld. De skifter på grund af miljøet. 

Mads Jørgensen skal i første omgang være en del af U17-mandskabet i FC København.