• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: AaB - Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er to formsvage mandskaber der tørner sammen på Aalborg Portland Park. Hverken AaB eller Brøndby IF er lykkedes med at vinde det seneste lange stykke tid.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #aabbif #sldk

Holdnyt:
AaB
De brede smil i mundvigene efter ankomsten af Lars Friis er efterhånden stivnet. Uafgjort blev det til senest mod Randers FC, hvor det forinden er blevet til fire nederlag på stribe.

Bronzemedaljerne er stadig inden for rækkevide med fire point op til Silkeborg IF, mens fjerdepladsen også giver mulighed for Europa i næste sæson.

I seneste møde med Randers FC udgik Lucas Andersen med ømhed i knæet, og stjernen er ude mod Brøndby IF. Magnus Christensen og Rufo er heller ikke med.

Tilgengæld er Anders Hagelskjær og Malthe Højholt tilbage fra karantæne. Pedro Ferreira var også med igen mod Randers FC efter sin lange skadespause.

Brøndby IF
Niels Frederiksens tropper fik sendt guldet et skridt tættere på FC København, da de i de døende minutter fik udlignet mod FC Midtjylland. Det gav Niels Frederiksen ikke meget for efter kampen, da han blev spurgt af Discovery+.

Han og Brøndby IF har istedet fuldt fokus på sig selv, og det gør de også klogt i, for de er fortsat uden sejre i mesterskabsspillet. De har fået gang i målscoringen igen, men de blå-gule tørster efter sejre.

Andreas Maxsø var tilbage mod FC Midtjylland, men han er igen i karantæne mod AaB efter et gult kort på MCH Arena. Kevin Mensah er fortsat ude med en knæskade.

Karantæner:
AaB: Ingen
Brøndby IF: Andreas Maxsø

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-2-1): Rinne - Granli, Ross, Hagelskjær - Pallesen, Fossum, Højholt, Ahlmann - Prip, Kusk, Makaric

Brøndby IF (4-3-3): Hermansen - Bruus, Rosted, Tshiembe, Riveros - Slimane, Bell, Cappis - Kvistgaarden, Divkovic, Hedlund

Profilen:
Louka Prip har en af ligaens bedste venstrefødder. Han har scoret 14 mål i denne sæson. Han er en af AaB's største profiler og offensive omdrejningspunkter. Ham skal Brøndby IF have lukket ned for, hvis de vil øge deres chancer for sejr. Han har gode minder mod Brøndby IF med tre mål i deres seneste to kampe.

Vidste du, at...:
Peter Møller er den spiller i historien, som har scoret flest mål i opgørene mellem AaB og Brøndby IF. Ti fuldtræffere står han noteret for. Otte af dem i en AaB-trøje og to af dem for Brøndby IF.

Dom:
Det er en kamp mellem to hold, der er inde i en resultatmæssig krise. De kæmper formentlig om fjerdepladsen, som også kan give adgang til Europa. Buddet herfra bliver en underholdene affære, som ender 3-3.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: