• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Obaida El-Itr

Optakt: AaB - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Tipsbladet varmer op til opgøret mellem AaB og FC Midtjylland, hvor især førstnævnte har meget på spil.

Af Obaida El-Itr

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00.
Spillested: Aalborg Portland Park.
Dommer: Morten Krogh.
På TV: TV3 Sport og Viaplay.
Hashtag: #aabfcm #sldk

Holdnyt:
AaB

AaB går ind til opgøret mod FC Midtjylland med en dårlig oplevelse i bagagen. Torsdag tabte nordjyderne til FC København i pokalfinalen. Ser man på spillet - i hvert fald det defensive - kan aalborgenserne dog tage meget med fra Parken.

Siden svenske Oscar Hiljemark tog over i klubben, har spillet set bedre ud, og det samme kan siges om udtrykket. I Parken var AaB-defensiven kompakt, og det var ikke meget, FCK kom frem til. Hvis AaB skal have en chance mod FC Midtjylland og en flyvende Gustav Isaksen, skal bagkæden være vågen.

Og hvis de offensive folk kan finde det flotte spil frem, som de viste mod blandt andet AC Horsens og Silkeborg IF i pokalen, kan det blive rigtig godt.

Meget taler faktisk for, at AaB kan få et godt resultat søndag. Hiljemarks tropper har ikke tabt en Superliga-kamp siden 10. april, og i de seneste tre opgør mod FCM har AaB fået point. Så vi skal tilbage til 8. maj sidste år for at finde FCM’s seneste sejr over AaB.

Allan Sousa er en vigtig mand for AaB, og han er ved at være sin skade kvit. Han så hele pokalfinalen fra bænken, så det begynder at dufte af et comeback for brasilianeren.

FC Midtjylland

FCM har set farlige ud i kvalifikationsspillet. Ulvene fra Herning har blot tabt én kamp siden marts, og det er tydeligt, at Thomas Thomasberg og co. hører til i mesterskabsspillet.

FC Midtjylland har som skrevet haft det svært mod AaB, så det bliver spændende at se, om Isaksen og co. kan åbne op for AaB-defensiven denne gang. Det er naturligvis en fordel for udeholdet, at nordjyderne torsdag var i kamp mod FCK.

Det er svært at forestille sig, at FCM ikke er på syvendepladsen, når de næste tre runder er spillet. I skrivende stund er der fire point ned til OB, så det skal gå grueligt galt for FCM, hvis odenseanerne skal overtage den øverste placering, som sikrer playoff mod fjerdepladsen fra mesterskabsspillet.

Junior Brumado blev vraget mod AC Horsens af disciplinære årsager, men han er tilbage i Thomas Thomasbergs trup til opgøret. Kristoffer Olsson er ude med karantæne.

Derudover må FC Midtjylland undvære Emam Ashour og Joel Andersson, der begge er færdige for sæsonen.

Karantæner:

AaB: Ingen
FC Midtjylland: Kristoffer Olsson

Bud på startopstillinger:

AaB (4-3-3): Mantl - Jørgensen, Thelander, Kramer, Granli - Fossum, Højholt, Ferreira - Bakiz, Helenius, Andersen.

FC Midtjylland (4-3-1-2): Lössl - Thychosen, Dalsgaard, Gartenmann, Paulinho - Sørensen, Martinez, Gigovic - Simsir - Isaksen, Brumado

Dom:
AaB jagter overlevelse og har brug for alle point. FCM har naturligvis også brug for point for at sikre syvendepladsen og playoff, men hjemmeholdet har mere at spille for. Vi tror AaB vinder 3-2 i en målrig kamp.