Begge mandskaber kommer med storsejre i bagagen - hvem trækker det længste strå i Aalborg?

På TV: Canal 9
Hashtag: #aabob #sldk

Holdnyt:
AaB:
Nordjyderne har ikke været så dygtige til at score mål i denne sæson, men det blev der vendt op og ned på i seneste runde, hvor AaB scorede hele fem af slagsen i storsejren over Hobro IK. Morten Wieghorsts mandskab havde let spil i opgøret, men det skal ikke tage noget fra præstationen.

Dermed har AaB også plus i målregnskabet - det klæder unægtelitgt ligaens nummer tre.

Foruden de tre point var der mange ting at glæde sig over set med AaB-briller. Tom van Weert fik åbnet sin målkonto med to af slagsen, den hjemvendte søn Lucas Andersen spillede 45 minutter og scorede, og man holdte et af sæsonens mest sikre clean sheets.

Det lysner desuden på skadesfroten i AaB, hvor Marco Ramkilde er eneste mand på sidelinjen.

AaB vandt i midtugen 5-0 over FC Roskilde i pokalturneringen.

OB:
Det vil være fair at påstå, at OB har spillet til flere point, end de har høstet i denne sæson. På samme måde er det helt på sin plads at undre sig over, hvordan i alverden fynboerne kunne vinde 4-0 over AC Horsens i seneste runde. Sejren var fortjent, men bestemt et par mål for stor.

Det er de formentlig ligeglade med på Fyn. Jakob Michelsen og OB vandt for første gang på hjemmebane i denne sæson, og kan holdet følge trop med et par gode kampe, er der intet, der er umuligt for de stribede.

I 4-0-sejren over AC Horsens kunne OB blandt andet glæde sig over, at de fire mål blev fordelt mellem fire forskellige spillere. Det har i det hele taget været en positiv tendens på OB-mandskabet i denne sæson - der har været mange målscorere.

Troels Kløve måtte udgå med en skade mod ACH og har været tvivlsom til søndagens kamp. Det samme har Casper Nielsen været, men begge er med i truppen til kampen. Til gengæld misser reservekeeper Mandé Sayouba med sikkerhed kampen med en brækket kæbe.

Karantæner:
AaB: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1):
Rinne - Børsting, Okore, Pedersen, Ahlmann - Abildgaard, Christensen - Kusk, Andersen, Ochs - Van Weert

OB (3-5-2): Grytebust - Leeuwin, Tverskov, Ludwig - Laursen, Thomasen, Drachmann, Eskesen, Barrett - Helenius, Kadrii

Profilen:
Nicklas Helenius er tilbage på sin gamle hjemmebane i Aalborg, og spørgsmålet er, om han får lov at starte inde. Jakob Michelsen har tyet til Anders K. Jacobsen indtil videre, men han har blot scoret et mål på 757 minutter i denne sæson, mens Helenius står noteret for fire på 555 minutter. Helenius bør få chancen fra start søndag eftermiddag.

Vidste du, at..:
Peter Kjærsgaard har to gange tidligere dømt et opgør mellem AaB og OB. Det første af slagsen endte med en fynsk sejr på 1-0, mens det senest blev 0-0.

Dom:
AaB har haft marginalerne på sin side i denne sæson - det har OB bestemt ikke. Derfor kan man godt forvente en tæt kamp, selv om ni point adskiller de to klubber i tabellen. Begge mandskaber kommer med en storsejr i bagagen og vil jagte tre point søndag eftermiddag. Vi gætter på en AaB-sejr på 2-1.