• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: AaB - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-opgøret mellem AaB og Silkeborg IF.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #aabsif #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det har været et hårdt efterår for AaB, der også går ind til søndagens hjemmekamp med en frisk skuffelse i hukommelsen. 

I sidste weekend led Erik Hamréns mandskab således et smerteligt nederlag i sidste øjeblik, da man tabte med 3-2 på Brøndby Stadion. Nordjyderne havde ellers kæmpet sig flot tilbage på 2-2 efter to scoringer af Younes Bakiz, men i sidste ende rakte det altså ikke til point. 

Dermed er status stadig, at AaB ligger og roder rundt nede under nedrykningsstregen, hvor man har fire point op til AC Horsens på 10. pladsen. 

Josip Posavec har været skadet i den seneste måneds tid, hvor Theo Sander har fået chancen, og så er AaB også uden venstrebacken Jakob Ahlmann, der er blevet opereret for en brækket næse.

Silkeborg IF: 
Ligesom hjemmeholdet går gæsterne også ind til søndagens kamp med et par nedture i baggagen.

I sidste weekend tabte man således med 2-1 til Viborg på hjemmebane, og torsdag blev man så sendt ud af Conference League efter et 2-0-nederlag hjemme mod Anderlecht. 

Kent Nielsens tropper spillede desuden med 10 mand i over en time af opgøret mod belgierne, så spørgsmålet er, om det har resulteret i ekstra træthed på Silkeborg-mandskabet. 

Mark Brink kan få et hvil - han udgik i pausen af opgøret mod Anderlecht, og afløseren, Pelle Mattsson, leverede et strålende indhop.

Silkeborg er uden Tobias Salquist, der afsoner karantæne, og så er den normale anfører Gustav Dahl fortsat ude med en hovedskade.

Karantæner: 
AaB: Ingen
Silkeborg IF: Tobias Salquist

Bud på startopstillinger: 
AaB: (4-4-1-1): Theo Sander - Yanya Nadrani, Daniel Granli, Lars Kramer, Andreas Poulsen - Kilian Ludewig, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Younes Bakiz - Louka Prip - Marco Ramkilde

Silkeborg (4-3-3): Nicolai Larsen - Oliver Sonne, André Calisir, Joel Felix, Lukas Engel - Stefan Thordarson, Pelle Mattsson, Anders Klynge - Kasper Kusk, Nicklas Helenius, Sebastian Jørgensen

Dom: 
Det har været et rigtigt svært efterår for AaB, der blot har hentet tre sejre i 15 Superliga-kampe. Silkeborg har klaret det væsentligt bedre i denne sæson, så buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til gæsterne. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: