• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AaB - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Nordjyderne overlever med en sejr over Silkeborg IF.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabsif #sldk

Holdnyt:
AaB:
De har altid været Superliga-klub, men nu er AaB i fare for at rykke ud af rækken for første gang siden indførelsen i 1991.

Nordjyderne har vundet Superligaen fire gange - senest i 2014 - og mod Silkeborg IF lørdag er det sikkert, at AaB rykker ud, hvis man taber til Silkeborg, da AC Horsens og Lyngby, der også har 27 point, spiller mod hinanden. Uafgjort er kun nok for AaB, hvis AC Horsens og Lyngby spiller uafgjort. Men at de to oprykkere skulle spille uafgjort, er usandsynligt, da begge vil satse alt til sidst for at vinde, hvis AaB spiller uafgjort mod SIF.

Med andre ord: AaB skal vinde, og vinder man, er man også sikker på at blive oppe, da både AC Horsens og Lyngby har dårligere målscore.

Til opgøret mod SIF er der tvivl om profilerne Allan Sousa og Rasmus Thelander. Førstnævnte har ikke spillet på det seneste, og sidstnævnte måtte udgå af seneste opgør.

Kasper Jørgensen vender retur fra overstået karantæne.

Silkeborg IF:
Midtjyderne spillede senest 3-3 mod FC Midtjylland, og her kunne træner Kent Nielsen glæde sig over, at Kasper Kusk kom i gang igen, og at indskifter Søren Tengstedt scorede to gange. Så mangler cheftræneren bare at få Sebastian Jørgensen i gang efter et sløjt forår.

Selvsamme Kent Nielsen har forlænget sin aftale med Silkeborg IF, så den nu løber til sommeren 2026. Dermed har klubben ro og kontinuitet på trænerposten.

SIF kan hverken rykke frem eller tilbage i stillingen, men til gengæld kan man drille AaB. Og i respekt for ligaen og de hold, der stadig har noget på spil, vil SIF gøre alt for at få point. Det har Kent Nielsen allerede gjort klart.

Til opgøret er Gustav Dahl, Mads Kaalund og Stefan Thordarson alle tre ude med skader. Alexander Lind er til gengæld klar igen efter sin skade. 

Karantæner:
AaB: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Mantl - Jørgensen, Kramer, Granli, Ahlmann - Ferreira, Højholt, Fossum - Prip, Helenius, Bakiz

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Engel - Klynge, Brink, Mattsson - Jørgensen, Kusk - Adamsen

Dom:
AaB vandt, da de to holdt senest mødtes i Aalborg i en pokalsemifinale, og her var der egentlig ganske klar forskel på de to hold.

Men siden har nordjyderne haft det svært, så det er spørgsmålet, om nerverne rammer AaB mod SIF, eller om formår at finde tilbage til den vindende formel mod SIF.

Midtjyderne kommer fra en stærk kamp senest, og vi tror også, at man kan drille AaB. Men til syvende og sidst ender det med nordjysk triumf.

AaB vinder et målrigt opgør 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: