• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: AC Horsens - AaB

Foto: Getty Images

Der er lagt op til en intens overlevelseskamp i Horsens søndag eftermiddag.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nordstern Arena Horsens
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Canal 9 og Discovery+
Hashtag: #achaab #sldk

Holdnyt:
AC Horsens
Efter et rigtigt fint efterår er oprykkerne ikke kommet særligt stærkt ind i 2023, hvor man blot formåede at hente ét point i grundspillets sidste fem runder. 

Efter nederlag til Brøndby, Viborg, AGF og FC København hentede AC Horsens et vitalt point i udekampen mod Lyngby i forrige weekend. 

Simon Makienoks udligning i anden halvleg betyder, at AC Horsens fortsat har syv point ned til Lyngby, der har overhalet AaB og nu ligger nummer 11. 

Dermed ringer alarmklokkerne ikke for fuld skrue i Horsens, men søndagens kamp mod AaB er alligevel ekstremt vigtig. En sejr vil selvfølgelig give AaB blod på tanden, hvilket AC Horsens naturligvis gerne vil være foruden. 

Lubambo Musonda og Thomas Santos har været meldt tvivlsomme til opgøret, men begge spillere indgår den trup, Jens Berthel Askou har udtaget. 

AaB
Efter et skrækkeligt efterår er AaB også kommet skidt fra start i 2023, hvor grundspillets sidste fem runder blot kastede ét enkelt point af sig. 

Dermed står AaB nu faktisk i en værre situation, end man gjorde ved nytår, idet nordjyderne nu er gledet helt ned på sidstepladsen i Superligaen efter Lyngbys sejre over FC Midtjylland og Brøndby. 

Den skuffende start på foråret har også betydet et farvel til Erik Hamrén, der blev fyret i sidste uge, efter 1-0-nederlaget til Randers i grundspillets sidste runde. 

Dermed er det nu op til den tidligere assistenttræner Oscar Hiljemark at redde AaB fra nedrykning, efter at den 30-årige svensker er blevet forfremmet til cheftræner. 

Hiljemark står foran en ekstremt vigtig opgave i sin første kamp som chef, idet et nederlag til AC Horsens nok vil være det sidste søm i kisten for AaB. Omvendt vil en sejr tænde drømmen om overlevelse for nordjyderne. 

AaB har noget usædvanligt valgt slet ikke at offentliggøre en trup til opgøret, så det er svært at rapportere helt nøjagtigt om den kriseramte klub fra Nordjylland. Mod Randers måtte AaB undvære de skadede Kilian Ludewig, Andreas Poulsen, Younes Bakiz, Jeppe Pedersen og Kasper Jørgensen.

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-4-3): Delac - Jensen, Hansen, Ludwig - Buus, Kruse, Drachmann, Musonda - Sigurdarson, Jacobsen, Opondo

AaB (4-2-3-1): Sander - Pallesen, Kramer, Thelander, Granli - Fossum, Højholt - Prip, Andersen, Sousa - Helenius

Dom:
AaB har blot scoret ét mål i foråret, og AC Horsens' kampe er ofte også målfattige. Buddet herfra lyder på 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: