• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: AC Horsens - AaB

Foto: Getty Images

Ingen af de to hold har vundet i forårets fem første spillerunder - og der er pres på dem begge i jagten på vigtige tre point. Hvem vinder onsdag aften?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Tv3 Max
Hashtag: #acaab #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
To kampe i træk med point er bestemt ikke hverdag for AC Horsens, og det er slet ikke hverdag at holde nullet i lige så mange kampe i træk. Men det er hvad, AC Horsens har gjort, hvilket har trukket bundproppen op fra seks til nu otte point i sæsonen efter 0-0 mod både OB og senest Vejle.

Men her stopper det positive også. 

For det er nu ni kampe siden, at AC Horsens har vundet i Superligaen, og holdet står fortsat noteret for bare 10 scoringer i hele sæsonen. Det gjorde AC Horsens også, da efterårs-sæsonen gik på vinterferie, hvilket betyder, at AC Horsens slet ikke har fået scoret i forårets fem første spillerunder. 

Og så nytter det altså ikke ret meget at holde målet rent i et par kampen, når nu de nærmeste konkurrenter faktisk begynder at sætte flere point på kontoen. AC Horsens er sidst med tre point op til Lyngby på 11. pladsen men hele 11 point op til FC Nordsjælland på 10.pladsen.

Det er derfor mere end tiltrængt med både scoringer og sejre for AC Horsens, for troen på overlevelse må efterhånden været hårdt prøvet. Derfor er det også et ekstra slag, at Bjarke Jacobsens fight ikke bliver et tema mod AaB, da han afsoner karantæne. 

AaB:
AaB er fortsat uden sejr i foråret, og faktisk er striben af kampe uden sejr nu oppe på seks for nordjyderne. At man med fire spillerunder tilbage fortsat har virkelig gode muligheder for at nappe en plads i Top-6 siger mere om den manglende kontinuitet hos midterholdene generelt, end om AaBs pointhøst. 

Derfor bør træner Cifuentes da også have nemt nok ved at motivere sine spillere fortsat frem mod de afgørende runder, for nu skal sejrene komme.

Og der var da bestemt også gode ting at tage med sig fra 2-2-opgøret mod FCN, hvor både Tim Prica endelig fik hul på scoringen og hvor nyindkøbet Rufo viste målnæse men blev VAR-stoppet i sin måljubel.

AaB må se bort fra Jakob Ahlmann, der tager plads i skammekrogen med for mange karantæne-point. Og så mangler der fortsat power ved profilerne Lucas Andersen og Oscar Hiljemark, der begge fortsat er ude med skader. 

Til gengæld er Martin Samuelsen tilbage i truppen efter at have været ude med en brækket næse. Angriberen var i spil til weekendens kamp mod FCN, men blev sorteret fra. 

Karantæne:
AC Horsens: Bjarke Jacobsen
AaB: Jakob Ahlmann

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-5-2): Delac - Kiilerich, Ludwig, Reese - Nymann, Gemmer, Prip, Hansson, Dyhr - Brock-Madsen, Brajanac

AaB (4-2-3-1): Rinne - Børsting, Granli, Ross, Klitten - Fossum, Ferriera - Kusk, Rufo, Hannesbo - Prica

Profilen:
Tim Prica kom til AaB som en yderst ombejlet angriber med et stort talent, som flere klubber havde set sig lunt på. Og med far Rade Pricas præstationer i netop AaB-trøjen, var det da bestemt også med en vis portion forventninger og tilfredshed, da det lykkes at hente Prica junior til klubben.

Men vejen har været lang for den ivrige unge mand, der både har trukket rødt og overskrifter for brændte chancer i sin første tid i AaB. 

Men i den seneste runde kom forløsningen så med et scoringen til 1-0 mod FCN, hvilket uden tvivl har fået mange AaB-fans til at håbe, at Prica i sin kamp nummer 14 for AaB atter viser skarpheden.  

Vidste du, at..:
AaB har krammet på AC Horsens. Det er blevet til AaB-sejr i de seneste tre kampe med en samlet målscore på 10-0. Ikke så rart at tænke på for AC Horsens, når holdet som skrevet blot har scoret i alt 10 mål i sæsonens 18 første kampe

Dom:
Det kan godt være, at AaB - som AC Horsens - ikke har vundet i forårets fem første kampe.

Men alligevel må selvtilliden og sulten være nemmest at mærke hos nordjyderne.

En sejr onsdag vil skyde AaB helt ind i varmen igen i forhold til en plads blandt de seks første, og med fem scorede mål i sæsonens i alt i fem forårskampe, er AaB det logiske bud på en vinder. 

AaB henter tre nødvendige og vigtige point med en 2-0-sejr over AC Horsens.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus