• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet er pisket til at få et resultat, hvis man skal bevare en tro på overlevelse i Superligaen. Det spidser til.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Nordstern Arena Horsens
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achsif #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Av, av, av.

Foråret bliver bare værre og værre for AC Horsens, der med tre runder igen af dansk fodbolds bedste række nu befinder sig under nedrykningsstregen efter et forfærdeligt forår, der blot har kastet fem point af sig.

Jens Berthel Askou skal have hanket op i spillerne, så de får sat nogle resultater sammen til sidst i foråret, hvor det indtil videre blot er blevet til én sejr - det var en sejr over Silkeborg.

Netop SIF er modstanderen fredag aften, og det er klart AC Horsens, der har mest på spil i opgøret, da man inden runden er á point med AaB, der ligger nummer 10 i rækken.

Til opgøret mod SIF vender James Gomez retur efter karantæne. Jacob Buus var ikke med senest og kan fortsat være ude med en skade.

Silkeborg IF:
Det har været et hårdt forår for Kent Nielsens tropper, der har haft svært ved at lave resultater, så sejren senest mod Lyngby Boldklub var rigtig vigtig for midtjyderne, der nu er meget tæt på redning. Matematisk er man sikker på redning, hvis man får point mod AC Horsens.

Spillet har til tider været fint, men der har manglet skarphed i begge feltet.

Man har lukket lidt for mange mål ind, og samtidig har man ikke helt fået udnyttet de mange muligheder, man trods alt har spillet sig frem til - her må Tonni Adamsen føle, at han skylder et mål eller to - han er kommet frem til mange muligheder.

Anders Klynge vender retur fra karantæne. Til gengæld er SIF formentlig fortsat uden de skadede spillere Gustav Dahl, Joel Felix og Mads Kaalund.

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-4-3): Delac - Kiilerich, Riisgaard Jensen, Gomez - Santos, Gemmer, Kruse, Musonda - Just, Jacobsen, Opondo

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Engel - Mattsson, Brink, Klynge - Tengstedt, Thordarson - Adamsen

Dom:
Det er et opgør, hvor hjemmeholdet er under et voldsomt pres, og hvor udeholdet kan spille mere frit og formentlig kommer med selvtillid.

AC Horsens skal forsøge at gøre det til en fysisk kamp med omstillinger og dueller, mens SIF skal forsøge at få kontrol på bolden.

Hjemmeholdet har været rigtig skidt kørende i foråret. 2-1 til Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: