• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: AGF - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Tipsbladet er klar med optakten til søndagens brag mellem AGF og Brøndby IF.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3+
Hashtag: #agfbif #sldk

Holdnyt
AGF

Igen i denne sæson ligner AGF et hold, der kommer til at blande sig i top seks. Med 12 point efter syv runder er “De Hviie” i hvert fald i skrivende stund på femtepladsen i Superligaen, og med en sejr over konkurrenterne fra Brøndby IF i weekenden vil de kravle yderligere op i tabellen.

Den fine sæsonstart kan Uwe Rösler og co. især takke en stærk defensiv for, for kun ét hold i ligaen har indkasseret færre mål end AGF, nemlig FC Nordsjælland. Til gengæld har hele fem hold scoret flere gange end århusianerne, så selvom offensiven er blevet farligere, kan der stadig lægges på i det henseende.

Senest scorede Tobias Bech mod FC Midtjylland, og det var blot hans andet mål siden sæsonpremieren. Får AGF gang i ham, vil det hjælpe på målscoringen. I sidste sæson viste den 21-årige offensivspiller med 14 mål i 38 kampe for Ingolstadt, at han i den grad har målnæse.

AGF er uden langtidsskadede Kevin Yakob, men Frederik Brandhof er blevet klar igen, efter han måtte sidde ude senest. Ude er Mads Emil Madsen fortsat, og så er Michael Akoto heller ikke med.

Brøndby IF
Kigger vi på de seneste fire kampe, er Brøndby IF det mest formstærke hold i Superligaen: 12 point ud af 12 mulige, otte mål scoret og blot ét mål indkasseret.

Før landsholdspausen blev det til en 3-1-sejr over Randers FC, hvor Jesper Sørensens mandskab decideret kørte kronjyderne over i første halvleg, før anden halvleg blev en mere lunken oplevelse. Det er især spillet fra første halvleg, Brøndby IF skal tage med til søndagens kamp mod AGF.

BIF kan glæde sig over, at Nicolai Vallys er blevet klarmeldt, efter han måtte melde afbud til landskampen mod Finland.

Spændende bliver det også at se, om Jesper Sørensen smider nyindkøbet Sean Klaiber ind på højre wingback fra start. Han blev hentet på deadlineday og droppede landskampene for at falde til i Brøndby, og sådan noget tæller ikke ligefrem ned.

Kevin Tshiembe er tilbage, men til gengæld er Henrik Heggheim ude med en mindre skade.

Karantæne
AGF: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (3-4-2-1): Bailey Peacock-Farrell - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Mats Knoester - Felix Beijmo, Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen, Eric Kahl - Tobias Bech, Mikael Anderson - Patrick Mortensen

Brøndby IF (3-4-3): Patrick Pentz - Kevin Tshiembe, Frederik Alves, Jacob Rasmussen - Sean Klaiber, Daniel Wass, Mathias Greve, Marko Divkovic - Håkon Evjen, Ohi Omoijuanfo, Mathias Kvistgaarden

Dom:
Senest de mødtes endte det i en højdramatisk 3-3-kamp i Aarhus, og vi kan nok ikke forvente samme underholdningsniveau denne gang. Der skal dog nok være gang i den på Ceres Park, hvor begge hold vil sikre sig en sejr og håneretten. Herfra lyder buddet dog på endnu en pointdeling - det slutter 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: