• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AGF - FC København

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AGF får besøg af FC København i et sandt Superliga-brag til at runde året af med.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00 
Spillested: Ceres Park, Aarhus 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #agffck #sldk

Holdnyt:
AGF:
Om fodboldfansene i Smilets By kan gå på vinterferie med et smil på læben afhænger meget af, hvordan årets sidste kamp mod FC København forløber. Et nederlag vil betyde, at AGF overvintrer uden for top seks, mens en sejr formentlig vil bringe dem op på en plads, der giver adgang til mesterskabsspillet.

Århusianerne har været en pudsig størrelse i dette efterår, hvor holdet til tider har spillet blændende for dernæst at have et helt andet udtryk i den efterfølgende kamp. Seks sejre og seks nederlag understreger den pointe meget godt.

En ting, der i hvert fald er lykkedes for AGF, er at få gang i Patrick Mortensen. Angriberen har scoret ni kasser og er delt Superliga-topscorer. Han har allerede scoret flere mål, end han gjorde i hele sidste sæson.

Torsdag blev AGF ekspederet ud af pokalen af FC Nordsjælland og fik dermed en trist optakt til FCK-kampen.

Gift Links er tilbage fra karantæne, mens Sebastian Grønning er ude af truppen. 

FC København:
Et efterår med voldsomt mange kampe lakker endelig mod enden for FC København, der på mange måder har skuffet gevaldigt i Superligaen, men alligevel kan ende med at være ganske godt med i topstriden ved vinterpausen, hvis resultaterne flasker sig i sidste runde. 

Hvis FCK kan holde jul med to point op til Viborg og fem point op til FC Nordsjælland, vil det nok føles som en lille triumf i den danske hovedstad. Det så længe ud til at gå meget værre. 

Jacob Neestrup er begyndt at få nogle af de skadede spillere tilbage, og det klæder naturligvis FC København, der har været ekstremt hårdt ramt de seneste par måneder. I årets sidste kamp må "løverne" undvære Akinkunmi Amoo, Carlos Zeca, Nicolai Boilesen, Mamoudou Karamoko og Marko Stamenic. 

Khouma Babacar er vraget. 

Karantæner:
AGF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (3-5-2): Hansen - Tingager, Bisseck, Kristensen - Mølgaard, Anderson, Madsen, Poulsen, Kahl - Duin, Mortensen

FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Khocholava, Vavro, Kristiansen - Lerager, Falk, Claesson - Bardghji, Cornelius, Daramy

Dom:
Det er en afgørende kamp for begge mandskaber, og en sejr vil betyde alverden i de to lejre. Det kan gøre opgøret uhyre seværdigt, fordi både AGF og FCK vil frem over stepperne, men det kan også blive en taktisk affære, og vi hælder mest til det sidste. Vi byder 1-1 i et opgør, der ikke vinder nogen skønhedspris.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: