Foto: IMAGO
Superliga

AGF - FC Midtjylland

AGF og FC Midtjylland jagter oprejsning søndag aften efter skuffende pointtab i årets første Superliga-runde.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3+

Holdnyt:
AGF:
Søndag aften er der et spændende Superliga-opgør på menuen i Aarhus, hvor to af de største skuffelser fra årets første spillerunde, AGF og FC Midtjylland, kæmper for vigtige point til topstriden.

Der er ingen hold i Superligaen, som har haft det decideret nemt mod Vejle i denne sæson, og det var heller ikke tilfældet for AGF i mandagens udekamp. Alligevel kan man godt tillade sig at være en anelse skuffede over sidste sæsons bronzevindere i forårspremieren, som bød på en intens, men chancefattig 0-0’er.

Defensivt havde Uwe Röslers tropper som sædvanligt godt styr på tingene. Til gengæld fortsatte de offensive udfordringer fra efteråret med meget få scoringsmuligheder, og to nærmest usynlige angribere i Mortensen og Bech. AGF er det klart mindst scorende hold i top-seks med beskedne 21 mål i 18 kampe, så det er helt tydeligt, hvor hjemmeholdet skal lægge på, hvis de skal kunne udfordre i medaljekampen.

Nicolai Poulsen var blevet klar nok til et indhop i mandags, mens også Mølgaard og Knoester meldes tilbage på træningsbanen, ydermere er Eric Kahl tilbage fra karantæne til dette opgør.

AGF har vundet appellen på Mikael Andersons karantænegivende gule kort mod Vejle, så han er med mod FC Midtjylland. Til gengæld er Yakob og Hvidt ikke klar til kamp endnu. 

FC Midtjylland:
Thomas Thomasberg og co. havde alle muligheder for en perfekt start på 2024, da de søndag gæstede Brøndby til et vaskeægte topbrag. Med udvisning til Heggheim og straffespark til midtjyderne allerede efter et kvarters spil, duftede det gevaldigt af tre vigtige point i forårspremieren. Men sådan skulle det ikke gå.

Sydkoreanske Cho brændte fra ellevemeterpletten, og senere skulle ondt blive værre, da Brøndby med en mand i undertal bragte sig foran lige inden pausen. FC Midtjylland fik godt nok skabt et par fine scoringsmuligheder til Simsir og Juninho, men det var langt fra nok i forhold til, at de i +75 minutter spillede 11 mod 10.

Enormt skuffende udlæg på året for guldbejlerne, som med nederlaget går fra førstepladsen til tredjepladsen.

I det store hele er det dog til at leve med, da der kun er ét point op til Superligaens nye førerhold Brøndby. Med svære kampe mod AGF og FCK i de to kommende spillerunder risikerer midtjyderne dog en forfærdelig start på det nye år.

Franculino, Olsson, Charles, Martinez og Marrony missede årets første kamp, og de er alle udeladt af truppen til opgøret. Dalsgaard måtte udgå med en skade, mens Adam Gabriel er i karantæne, og midtjyderne har dermed udfordringer på højre back.

Karantæner:
AGF: Ingen
FC Midtjylland: Adam Gabriel

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Peacock-Farrell - Mølgaard, Tingager, Jensen-Abbew – Beijmo, Madsen, Brandhof, Anderson, Kahl – Bech, Mortensen

FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Rømer, Ingason, Bech, Paulinho - Osorio, Sørensen, Gigovic, Simsir – Cho, Brynhildsen

Dom:
Der er i den grad revanche til gode for AGF og FC Midtjylland i søndagens dyst på Ceres Park.

I årets første spillerunde manglede der offensiv pondus og kreativitet i begge lejre, og sammenholdt med stærk organisation og soliditet hos begge mandskaber, dufter det ikke ligefrem af en målfest i dette opgør.

Tæt, fysisk, intens og målfattig affære virker sandsynlig, og ligesom i sæsonens første indbyrdes opgør, deler de to hold i porten med 1-1.