• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: AGF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Formstærke AGF tager imod formsvage FC Nordsjælland onsdag. Bliv klædt på til det opgør her.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag kl. 18.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agffcn #sldk

Holdnyt:
AGF:

På højdramatisk vis måtte AGF nøjes med et enkelt point mod FC København i Parken i søndags, men allerede onsdag kan århusianerne få revanche, når de tager imod formsvage FC Nordsjælland.

Trods pointtabet har AGF fortsat ikke tabt en kamp i foråret, hvor de har hentet ni point på fem kampe og fortsat er på Superligaens tredjeplads.

Mod FC Nordsjælland kan David Nielsen imidlertid blive nødt til at stille med et noget amputeret forsvar. Frederik Tingager har været ude i de seneste kampe, og dertil slog Sebastian Hausner sig mod FC København og kan være tvivlsom.

Bror Blume var ukampdygtig senest, men han er meldt klar igen. Ude er Zach Duncan og Niklas Backman fortsat. 

I angrebet er Mathias Jørgensen til gengæld netop blevet klarmeldt fra en skade, og han debuterede for århusianerne imod FC København, så her råder cheftræneren nu over flere muligheder.

FC Nordsjælland:
De var foran to gange mod AaB, men for tredje kamp i træk måtte FC Nordsjælland tage til takke med uafgjort. Klubben fra Farum har dermed kun hentet tre point over de seneste otte kampe og er et af Superligaens mest formsvage mandskaber.

Det har så godt som slukket håbet for en plads i top seks, men FC Nordsjælland skal på jagt efter point, så de kan stå godt i nedrykningsspillet.

At hente point på udebane har ikke været nemt for Flemming Pedersens mandskab i denne sæson, hvor de ikke har vundet en eneste af deres ni udebanekampe i denne sæson, og der venter dem en svær opgave i det århusianske. 

Turen til Århus bliver heller ikke nemmere af, at de er ramt af skader. I de seneste kampe har de været uden forsvarsprofilerne Kian Hansen og Johan Djourou, og de er fortsat ude. Kian Hansen er langtidsskadet, mens det er mere uvist, hvornår schweiziske Johan Djourou er tilbage. 

Jonathan Amon og Mohammed Diomande er også ude med længerevarende skader.

Karantæner:
AGF: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara - Munksgaard, Sanneh, Juelsgård, Højer Nielsen - Olsen, Poulsen, Grønbæk - Links, Mortensen, Thorsteinsson

FC Nordsjælland (3-5-2): Vindahl – Thychosen, Woledzi, Jenssen – Villadsen, Christensen, Chukwuani, Kofod Andersen, Schjelderup – Jensen, Sulemana

Profilen:
Patrick Mortensen har genfundet målformen efter en mindre scoringskrise, og over de seneste to kampe har han scoret tre gange. Mod FC Nordsjælland er han som regel også målfarlig med fire mål i sine seneste fem kampe mod klubben.

Vidste du, at..:
FC Nordsjællands seneste sejr i Superligaen var mod netop AGF. Da de to mødtes på Right to Dream Park i november, tog FC Nordsjælland alle tre point i en kamp, som sluttede 3-1.

Det var også AGF’s seneste nederlag i Superligaen. Siden har de spillet otte kampe, hvoraf de har vundet fem og spillet tre uafgjorte. 

Dom:
AGF har været stærke på hjemmebane i denne sæson og har startet foråret med to sejre i to hjemmekampe, og den stime fortsætter mod FC Nordsjælland. Vi tror på, at det slutter 2-1 til de århusianske værter, der forlænger gæsternes sejrsløse stime. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus