Superliga Victor Risager

Optakt: AGF - FC Nordsjælland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

David Nielsens sidste kamp som AGF-træner bliver mod FC Nordsjælland lørdag. Her er vores optakt til kampen.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agffcn #sldk

Holdnyt
AGF

Det bliver på flere måder en speciel kamp lørdag for AGF.

Onsdag annoncerede “De Hviie” på et pressemøde, at David Nielsen stopper i klubben efter næsten fem år som cheftræner ovenpå en sæson, hvor AGF har været tættere på nedrykning end medaljer.

Samtidig vil det også være en potentiel afskedskamp for flere profiler. Jon Dagur Thorsteinsson har kontraktudløb og forlader med sikkerhed klubben denne sommer, men også Mustapha Bundus lejeaftale udløber. Jack Wilsheres fremtid er der desuden også tvivl om.

Derudover vil kampen også blive særlig, i og med at flere AGF-fangrupper har annonceret et stemningsboykot til kampen som følge af klubbens dårlige sæson.

Trods deres dårlige stime på 13 kampe uden sejr kulminerer den dog ikke i en nedrykning. Der er godt nok kun tre point ned til Vejle Boldklub, så holdene kan slutte á point, men århusianerne har en langt bedre målscore, så vi tør godt garantere, at det ikke bliver til en nedrykning.

AGF må undvære Benjamin Hvidt og Zach Duncan igen. Heller ikke Mikael Anderson er med.

FC Nordsjælland
Der er ikke det store på spil i lørdagens kamp for FC Nordsjælland, der befinder sig i noget nær ingenmandsland.

Klubben fra Farum er nummer tre i Kvalifikationsspillet, og fjerdepladsen AGF kan ikke nå at overhale dem, mens de grundet deres målscorer får meget, meget, meget svært ved at nå OB, der sidder på andenpladsen i Kvalifikationsspillet.

Derfor skal kampen “blot” bruges på at sikre en succesoplevelse og se frem mod næste sæson.

Ligesom hos AGF er der også hos FC Nordsjælland en håndfuld spillere, der kan spille afskedskamp. Det drejer sig om Magnus Kofod Andersen, Andreas Bredahl, Tochi Chukwuani og “Dudu”. De tre sidstnævnte har dog ikke været i kamptruppen det sidste stykke tid.

Jonathan Amon er ukampdygtig med en skade. 

Karantæne
AGF: Ingen

FC Nordsjælland: Adamo Nagalo

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Hansen - Munksgaard, Bisseck, Tingager, Lund - Wilshere, Poulsen, Brandhof - Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

FC Nordsjælland (4-2-3-1): Hansen - Villadsen, Hansen, Christensen, Svensson - Bidstrup, Kofod Andersen, Diomande - Hansen, Nygren, Schjelderup 

Profilen:
Det er blevet til 171 kampe, og lørdag spiller Magnus Kofod Andersen sin 172. og sidste kamp i FC Nordsjælland-trøjen. Den 23-årige midtbanespiller har længe været en vigtig mand i Farum-klubben, men når kontrakten udløber denne sommer, kalder udlandet efter alt at dømme.

Vidste du, at…:
AGF og FC Nordsjælland er to af de hold, der har haft sværest ved at skabe chancer i Superligaen i denne sæson. Faktisk har AGF skabt færrest chancer ifølge Superligaens officielle statistikker, mens FCN har skabt tredjefærrest.

Dom:
Ingen af holdene har reelt noget at spille for, når det kommer til deres plads i tabellen. Begge er så godt som sikret overlevelse, men er for langt væk fra syvendepladsen til, at det kan blive aktuelt.

AGF'erne vil dog formentlig gå ud og kæmpe for, at David Nielsens fem år i klubben slutter af med en sejr, så de kommer nok med en vis energi. Det er imidlertid ikke nok til at tage en sejr, tror vi, og det slutter 1-1 i Aarhus.  

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: