• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AGF-islænding kommer i fokus

Optakt: AGF-islænding kommer i fokus

Det er et ægte rivalopgør, der venter, når AGF søndag får besøg af Randers FC. De to klubber kan ikke lide hinanden, og det bliver nok tydeligt at se på spillet.

Af Kenneth Jensen
Kampfakta: 
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Kenn Hansen
Kampstart: Søndag klokken 13.30
På tv: EuroSport Danmark
Twitter: #agfrfc
 
Holdnyt: 
AGF:

Morten Wieghorst og AGF har fået en fornem start på sæsonen i Superligaen, hvor der efter to kampe står fire point på kontoen. Klubben lader til at have haft en god hånd på transfermarkedet, hvor spillere som Elmar Bjarnason, Daniel A. Pedersen og Adrian Lopez - bedre kendt som "Piscu" - allerede nu har vist lovende takter.

Efter premieresejren på 2-1 over Brøndby, kom oprykkerklubben fra Viborg med et point. Umiddelbart var det en smule skuffende, for AGF havde chancerne til at vinde kampen, omvendt blev der lukket af, da "Piscu" blev udvist med sit andet gule kort.

 

WIeghorst har ikke de store skadesproblemer at kæmpe med, men han er altså uden "Piscu", hvor det så forventes at Josip Elez, der er lejet i Lazio, går ind som en direkte erstatning i startopstillingen.

 

Randers FC:
Selv om kronjyderne er røget ud af Europa League, er der masser at glæde sig over i Randers. Klubben præsenterede onsdag den polske angriber Piotr Parzyszek, der kommer på en et-årig lejeaftale fra engelske Charlton. Han kommer til at tage kampen om mod den i øjeblikkede skadede Mikael Ishak, ligesom han skal op mod Nicolai Brock-Madsen og Viktor Lundberg.

 

Netop Lundberg slår han nok ikke af holdet lige foreløbig, for Lundberg stod for alle tre mål, da klubben fra Kronjylland åbnede sæsonen søndag med en fornem 3-0 sejr over FC Nordsjælland. Colin Todd må se bort fra de skadede Kasper Fisker, Mikael Ishak, Kasper Junker og Mads Agesen, men han kan glæde sig over god bredde i truppen.

Klubben har hentet polakken Piotr Parzuszek på en lejeaftale i Charlton, og angriberen kan være i truppen til kampen mod AGF. Det er dog ikke ventet, at han starter på banen.
 

Karantæne: 
AGF: Adrian Lopez

Randers FC: Ingen
 
Bud på startopstillinger: 
AGF:

4-2-3-1: Rasmussen - Juel Andersen, Elez, Jønsson, Christensen - A. Pedersen, Olsen - Petersen, Aabech, Bjarnason - Vatsadze

Randers FC:

4-4-2: Jonsson - Thomsen, Fenger, Tverskov, Fischer - Amini, Poulsen, Keller, Borring - Lundberg, Brock-Madsen

Vidste du at...:
Hvis der er en spiller, der ved, hvad der venter AGF'erne, er det sommerindkøbet Elmar Bjarnason, der skiftede til AGF på en fri transfer. Han lavede nemlig skiftet fra Randers FC til AGF, og det faldt ikke i god jord hos kronjydernes fans, ligesom man hos Randers-sportschef Peter "PC" Christiansen anede en smule utilfredshed med islændingens skifte.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at Elmar her til sidst har besluttet sig for at forlade Randers FC. I sin tid hentede vi en forholdsvis ukendt islænding til klubben, der ydermere startede med en alvorlig og langvarig knæskade. I dag har han så via sin tid i Randers FC udviklet sig til stamspiller på Islands succesfulde EM-landshold, sagde Peter Christiansen til klubbens hjemmeside og uddybede:

 
- Dette aspekt kombineret med hans økonomiske krav, som vi har strakt os langt i forhandlingerne for at kunne imødekomme, og hans ønske om at søge nye udfordringer andetsteds har medført, at vi desværre må vinkel farvel til Elmar.
Nu mødes Randers FC og Elmar Bjarnason så igen.
 
Dom:
Der er forholdsvis meget på spil mellem de to klubber, der ikke er gode venner. Begge klubber vil jagte tre point og håneretten, og umiddelbart er der muligheder for begge mandskaber. Derfor ender det nok også i en intens affære med mange nærkampe, og 1-1 virker til at være et resultat, begge mandskaber kan acceptere.
 
Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

 

 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Optakt: AGF - FC Nordsjælland

AGF kan sikre sig fjerdepladsen med en sejr over FC Nordsjælland, der omvendt kan bringe spænding tilbage i dysten om...

Mere Superliga

Fokus