• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Claes

Optakt: AGF - OB

Foto: Lars Ronbog

Striberne fra Fyn skal forsøge at spille sig i top seks i Aarhus, mens hjemmeholdet skal prøve at spille sig tættere på medaljerne. Tipsbladet giver dig her en optakt til opgøret.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 15.00. 
Spillested: Ceres Park i Aarhus. 
Dommer: Peter Kjærsgaard. 
På TV: TV 3 Sport og Viaplay. 
Hashtag: #agfob #sldk

Holdnyt
AGF
De hygger sig helt sikkert i Aarhus. Mandag aften blev top seks nemlig sikret med en sejr på 2-1 over Randers FC på udebane. Derfor handler det nu om for AGF at skrabe så mange point sammen, at de bliver en del af medaljeræset. 

Formen fejler ingenting hos Uwe Röslers mandskab - 10 point ud af 12 mulige i foråret taler sit tydelige sprog. 

Til kampen mod OB må tyskeren undvære de skadede Benjamin Hvidt, Thomas Kristensen, Jelle Duin og Oliver Lund. Spændende bliver det, om Mads Emil Madsen vender tilbage til startopstillingen søndag eftermiddag. 

OB
Drømmen om top seks-fodbold på Fyn blev holdt i live sidste fredag, da AaB blev slået med 2-1 på Nature Energy Park. Men OB er afhængige af andre resultater, hvis Andreas Alms mandskab skal være en del af det fine selskab. 

Lige nu kan de fange Randers FC og Brøndby IF. OB er et point efter førstnævnte, mens sidstenævnte er to point foran med en total på 30. Derudover har de Silkeborg foran sig på samme pointantal - 28. Kent Nielsens tropper har en bedre målscore. 

Derfor skal OB vinde i Aarhus for at have skyggen af chance for top seks. Henter de tre point, må drengene fra Ådalen krydse fingre for, at de andre resultater flasker sig. 

Til udekampen har Andreas Alm både Mihajlo Ivančević og Yankuba Minteh tilbage fra karantæne, mens Martin Hansen er tilbage efter sin skade. Max Fenger sidder stadig ude. I skammekrogen sidder Aske Adelgaard fortsat efter sit uheldige røde kort i Parken. 

Karantæner
AGF: Ingen. 
OB: Aske Adelgaard. 

Bud på startopstillinger
AGF (3-5-2): Hansen - Mølgaard, Tingager, Bisseck - Beijmo, Madsen, Poulsen, Anderson, Links - Duelund, Mortensen. 

OB (4-2-3-1): Bernat - Grubbe, Paulsen, Ivancevic, Skjelvik - Tverskov, Manneh - Tongya, Frøkjær, Sabbi - Kadrii. 

Dom
Det ligner umiddelbart et lige opgør i Aarhus med hjemmeholdet som svage favoritter til de tre point. Begge mandskaber kommer med selvtillid, og det kunne sagtens ende med en åben affære, da OB på et eller andet tidspunkt skal satse stort i jagten på de tre point. Vi tror, at AGF fortsætter den gode stimer og vinder med 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel