Video : Tipsbladet
Superliga

AGF - OB

AGF og OB jagter oprejsning søndag aften på Ceres Park efter det i seneste runde blev til nederlag mod FC Midtjylland og Brøndby.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18:00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
AGF:
‘’De hvii’e’’ er en af de klareste tabere efter årets to første Superliga-kampe. Men mens det var ganske fortjent, at Röslers tropper ikke hentede mere end et enkelt point i premieren mod Vejle, er det nærmest helt uvirkeligt, at det søndag aften endte med et 3-2 nederlag til FC Midtjylland.

AGF var virkelig i spillehumør fra kampens start, hvor især Mikael Anderson drev fuldkommen gæk med midtjydernes bagkæde, og hvor Patrick Mortensens straffescoring da også gav en tidlig føring.

Chancer havde aarhusianerne nok af både 11 mod 11, og også senere da FC Midtjylland blev reduceret til først 10, og siden ni mand. Skarpheden var dog en mangelvare, og bedst som man troede, at det skulle ende i en skuffende pointdeler mod midtjydernes ni mand blev ondt værre med et sent sejrsmål til ‘’ulvene’’. Av, av, av.

Hvis Rösler og co. ellers kan se bort fra det bitre nederlag, var der mange fine ting at tage med fra præstationen, hvor man især offensivt bed rigtig godt fra sig.

I forhold til tabellen har det dog været et hårdt slag med kun ét point i årets to første kampe, og der er efterhånden langt op til den tredjeplads som AGF endte på i fjor.

Nicolai Poulsen og Mikkel Duelund er tilbage efter skader, og det samme er Tobias Mølgaard - så er spørgsmålet, om han er klar til at starte inde. Kevin Yakob, Benjamin Hvidt og Magnus Knudsen er på skadeslisten.

OB:
Fynboerne fik en stærk start på 2024, da det i årets første kamp blev til en flot og velfortjent 2-1 sejr ude mod Viborg. 

Søren Kroghs tropper kom dog lynhurtigt ned på jorden igen, da det søndag blev til et 3-0 nederlag hjemme mod Superligaens førerhold Brøndby. OB kom bagud med 2-0 allerede efter 11 minutter, og selvom den resterende del af kampen egentlig var ganske jævnbyrdig, formåede fynboerne aldrig for alvor at bringe spændingen tilbage i opgøret.

Nederlaget til Brøndby betyder, at OB fortsat er fedtet godt og grundigt ind i nedrykningskampen. Vejle vandt nemlig hjemme over Silkeborg, og forspringet til nedrykningsstregen er dermed skrumpet til to point.

Martin Hansen, Agon Mucolli og Magnus Nielsen sidder ude, mens Gustav Grubbe er tilbage i truppen. Denne gang må Søren Krogh også se bort fra Tom Trybull, som er i karantæne efter gult kort mod Brøndby.

Karantæner:
AGF: Ingen
OB: Tom Trybull

Bud på startopstillinger:
AGF (3-4-3): Peacock-Farrell - Mølgaard, Tingager, Jensen-Abbew – Beijmo, Madsen, Brandhof, Links – Bech, Mortensen, Anderson

OB (3-4-3): Myhra - Slotsager, Paulsen, Helander - Owusu, Köhler, Al Hajj, Mouritsen - Deedson, Kjerrumgaard, Kadrii

Dom:
I skrivende stund er det endnu lidt svært at vide, hvad man kan forvente af AGF og OB.  Forårets to første kampe har nemlig allerede budt på både op- og nedture, og ingen af de to har vist så stor stabilitet, at man for alvor ved hvor man har dem. 

AGF har store problemer med at score i åbent spil, og har det ikke altid nemt, når de skal stå for initiativet, som formentlig bliver scenariet her.

Hvis OB kan finde tilbage til den defensive standhaftighed som de viste mod Viborg, skal der være fine muligheder for point mod aarhusianerne, som må hænge lidt med hovederne efter nedturen mod FC Midtjylland. 1-1 på Ceres Park.