• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: AGF - Randers FC

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF har kurs mod medaljerne, og Randers indleder kapitlet efter Thomasberg. Der kommer smæk på i Århus.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: TV3 Sport, Viaplay
Hashtag: #agfrfc #sldk

Holdnyt:
AGF
Det er sjældent sådan, at man taber kæben, når man ser AGF spille, men man må bare erkende, at det i 2023 har været hamrende stabilt. Fire sejre og en uafgjort har været facit for Uwe Röslers tropper i Superligaen, efter man gik på landskampspause med en kneben sejr over OB.

Det er kun FC København, som overgår AGF'erne på formbarometeret, og går de i Århus og drømmer om medaljer, så forstår man det godt.

For Uwe Rösler har bare sammensat en maskine, som er enorm vanskelig at besejre, og når man ovenikøbet formår at vende mulige pointtab til sejre, ja, så ser det godt ud.

AGF tankede yderligere selvtillid under landskampsterminen ved at slå Kiel. 

Mod OB blev Nicolai Poulsen udvist i de døende minutter, og ham kommer AGF til at savne. Benjamin Hvidt er fortsat ude, og Thomas Kristensen missede den seneste kamp mod OB. Om han er klar, er endnu uvist. Jelle Duin og Oliver Lund missede OB-kampen og kan også misse denne.

Randers FC
Randers er kendt for stabilitet og en fast kurs, så når der endelig sker forandringer, så er det enormt spændende at følge med på sidelinjen. 

Og forandringer er der sket. Thomas Thomasberg er rykket til FC Midtjylland. I stedet er den tidligere assistenttræner Rasmus Bertelsen blevet forfremmet til cheftræner, og han får nu lov til at prøve kræfter med mesterskabsspillet.

Her er der ikke enorme forventninger til Randers, men klubben har mange gange vist, at man er i stand til at overraske, når de færreste venter det.

Det bliver spændende at se, om Bertelsen vil arbejde videre med den succesfulde formel, som har sendt Randers i mesterskabsspillet, eller om han går sine egne vegne. 

Han kan glæde sig over ikke at have nogle spillere i karantæne. Carl Johansson er tilbage fra karantæne. Frederik Lauenborg er stadig langtidsskadet. 

Karantæner:
AGF: Nicolai Poulsen

Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (3-4-3): Hansen - Mølgaard, Tingager, Bisseck - Beijmo, Madsen, Yakob, Links - Anderson, Mortensen, Duelund.

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Johansson, Høegh, Kopplin - Nordli, Enggaard, Johnsen, Ankersen - Kamara, Egho

Dom:
Da de to hold mødte hinanden for få uger siden, vandt AGF med 2-1. Det bliver sandsynligvis også tæt denne gang, og AGF må tage favoritværdigheden på sig. Men hvor står Randers med Bertelsen? Det bliver spændende at se. Han er på en svær opgave og får også et nederlag i sin debut. AGF vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: