Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AGF - SønderjyskE

Foto: Getty Images

AGF og SønderjyskE har begge angribere i måltørke. Kan de sparke hul på bylden søndag eftermiddag?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #agfsje #sldk

Holdnyt:
AGF:
0-0, 1-0 og 0-0.

Det er resultaterne af AGF's første tre kampe i foråret, så århusianerne skal ikke ligefrem have skyld for at forkæle fodboldpublikummet. Banerne indbyder ikke til godt spi i øjeblikket, og det har David Nielsen og co. indstillet sig 100 procent efter.

Hvad der til gengæld ikke er kedeligt for AGF'erne er at kigge på tabellen. Her indtager de forsvarende bronzevindere tredjepladsen før den kommende runde.

I AGF-lejren hviler øjnene på Patrick Mortensen, der er havnet i en måltørke. Angriberen har ikke scoret i de seneste fem kampe for århusianerne - seks hvis man medregner pokalturneringen. Det er naturligvis en smule bekymrende.

Skadeslisten i AGF består af Frederik Tingager, Nicklas Backman, Zach Duncan, Søren Tengstedt og Mathias Jørgensen, mens Alexander Munksgaard afsoner karantæne.

SønderjyskE:
Haderslev-klubben tabte en på mange måder mærkværdig forestilling mod FC København i mandags, men Glen Riddersholms tropper er fortsat at finde i top seks, som giver adgang til mesterskabsspillet.

SønderjyskE har haft et glimrende tag i topholdene i denne sæson, hvor det er blevet til sejre over Brøndby IF, Randers FC og FC Midtjylland, mens sæsonens første opgør mod AGF endte 1-1. Kun FCK har sønderjyderne haft deres hyr med.

Hos AGF kan man tale om, at en måltørke har ramt Patrick Mortensen, og det samme kan man beskylde SønderjyskE's angrebses Haji Wright for. Amerikaneren har ikke scoret i de seneste fem kampe medregnet pokalen. 

Midtbanespilleren Victor Ekani fik rødt kort efter to advarsler i det seneste opgør mod FC København, men det gule kort nummer to er blevet omstødt, da forseelsen, som førte til et straffespark og Ekanis anden advarsel, senere er blevet vurderet som forkert. Han er dermed klar til AGF-kampen. 

SønderjyskE må undvære angriberen Peter Christiansen, der er udeladt af truppen, mens klubbens svenske nyindkøb Emil Holm glider ind blandt Riddersholms foretrukne spillere.

Karantæner:
AGF: Alexander Munksgaard
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara - Diks, Hausner, Juelsgård, Højer Nielsen - Olsen, Poulsen, Blume - Links, Mortensen, Thorsteinsson

SønderjyskE (3-5-2): Thomas - Kanstrup, Banggaard, Gartenmann - Simonsen, Albæk, Ekani, Vinderslev, Dal Hende - Jacobsen, Wright

Profilen:
Rasmus Vinderslev har været den positive historie for SønderjyskE i dette forår. Vinderslev startede ikke inde en eneste gang i efteråret, men i 2021 er han startet inde i alle kampe, og Glen Riddersholm har rost ham for en flot "mentalitetsændring". Mod AGF skal han nok få sine kampe med særligt Nicolai Poulsen.

Vidste du, at..:
Glen Riddersholm nåede at stå i spidsen for AGF i 72 kampe, og 72 er også lige præcis det antal kampe, han foreløbig har været cheftræner i SønderjyskE. I AGF havde Riddersholm et pointsnit på 1,31 - efter 72 kampe i SønderjyskE er pointsnittet 1,43.

Dom:
Hverken AGF eller SønderjyskE er bedst, når de skal gribe initiativet i kampene. Men ét af holdene skal forsøge at gøre det på en knoldet bane i Aarhus. Så er spørgsmålet, om det overhovedet er muligt.

Det kan meget vel blive en taktisk og låst affære, og det lidt triste bud herfra er 0-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: