Superliga Victor Risager

Optakt: AGF - SønderjyskE

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AGF og SønderjyskE mødes for anden gang på få uger. Denne gang er det i Aarhus.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfsje #sldk

Holdnyt
AGF

Det er nu blevet til fire nederlag i træk for AGF, mens “De Hviie” ikke har vundet en eneste af deres seneste ti kampe.

AGF kan imidlertid glæde sig over, at SønderjyskE i sidste runde besejrede Vejle Boldklub. Derfor fastholder århusianerne - trods et nederlag i Odense - et forspring på seks point ned til vejlenserne i Superliga-tabellen, og nedrykningsspøgelset kom i hvert fald ikke nærmere.

Med en sejr søndag vil “De Hviie” som minimum fastholde forspringet på seks point ned til VB, og i så fald vil AGF så godt som kunne sikre overlevelse med en sejr over VB i næste spillerunde.

AGF har været uden Zach Duncan og Benjamin Hvidt i et stykke tid, og David Nielsen må også undvære Eric Kahl mod SønderjyskE. Mustapha Bundu og Nicolai Poulsen var ikke klar til at starte senest mod OB, men er måske tilbage i startelleveren denne gang. 

SønderjyskE
Så kom der da gang i SønderjyskE. Henrik Hansens tropper fik i den grad revancheret hjemmebanenederlaget til Vejle Boldklub ved at tage til Nørreskoven og banke bundkonkurrenterne med hele 3-0.

Det var deres anden sejr i tre ligakampe, og det ser efterhånden bedre ud i Haderslev, selvom de i midtugen blev sendt ud af pokalturneringen. Det virker dog stadig meget usandsynligt, at klubben overlever i Superligaen, og med et nederlag i søndagens kamp mod AGF vil det også være matematisk umuligt for SønderjyskE at sikre overlevelse. 

Om ikke andet skal Hansen og kompagni altså forsøge at bygge på de seneste stærke præstation, så de i hvert fald står stærkt til næste sæson.

Emil Berggreen har ikke været med i de seneste tre kampe, først på grund af en karantæne, siden på grund af en skade - og angriberen er heller ikke med i truppen til AGF-kampen. Gæsterne må også undvære Emil Kornvig, der er i karantæne, mens Abdulrahman Taiwo, Kristofer Kristinsson og Emil Holm heller ikke er udtaget. 

AGF: Ingen
SønderjyskE: Emil Kornvig

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Hansen - Munksgaard, Kristensen, Bisseck, Lund - Wilshere, Poulsen, Anderson - Links, Mortensen, Thorsteinsson

SønderjyskE (3-5-2): Flø - Soulas, Gartenmann, Tchamba - Vinderslev, Frederiksen, Thomsen, Albæk, Barkarson - Christiansen, Gallegos

Profilen:
Angriber Peter Christiansen har været i fin form for SønderjyskE i de seneste uger. Først scorede han i pokalturneringen mod OB, og siden scorede og assisterede han i storsejren over Vejle Boldklub. Der er nok endnu en startplads i vente i Aarhus, og så må tiden vise, om han kommer på tavlen igen.

Vidste du, at…:
AGF og SønderjyskE er de to hold, der i gennemsnit har mindst boldbesiddelse pr. kamp i Superligaen i denne sæson ifølge ligaens statistikker. AGF har i gennemsnit bolden i 44,6 procent af deres kampe, mens SønderjyskE i gennemsnit har i 45 procent af deres. Det er desuden også de to hold, der rammer plet på færrest af deres afleveringer. 

Dom:
AGF vil normalt være favoritter på hjemmebane mod SønderjyskE, men det kører slet ikke for “De Hviie” i øjeblikket. Omvendt har sønderjyderne fået lidt tur i den med seks point på tre kampe i Superligaen.

Derfor tror vi også, at SønderjyskE kan drille AGF i søndagens aftenkamp, hvor vi skyder på et 1-1-resultat.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: