Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - Vejle Boldklub

Kan oprykkerne Vejle Boldklub drille AGF, som i den forgangne sæson så skræmmende ud defensivt? Søndag får vi svaret.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfvb #sldk

Holdnyt:
AGF:
Uwe Röslers tropper sluttede i den forgangne sæson på tredjepladsen efter et fremragende forår, hvor især defensiven stod knivskarpt. På et tidspunkt, hen mod slutningen af sæsonen, var de hvidblusede med helt oppe, men guld var der aldrig rigtig tale om.

Sidste sæsons helt store profil Yann Aurel Bisseck er ikke længere at finde i AGF, så det bliver utrolig spændende at se, hvordan fraværet af den kommende Inter-spiller kommer til at påvirke holdet.

AGF har forstærket sig med Tobias Bech, Magnus Knudsen, Janni Serra og Michael Akoto, og Felix Beijmo er købt fri af sin kontrakt med Malmö, så det er virkelig nogle spændende navne, som er kommet til. I sidste sæson kæmpede AGF til tider med at skabe chancer og blive farlige, så de nye offensive tilgange kan blive en vigtig faktor i jagten efter medaljer i næste sæson.

Træningskampene har budt på to uafgjorte resultater mod Viborg FF og tyske SC Weiche, to sejre mod AC Horsens og FC Fredericia samt et nederlag til FC Midtjylland. I den sidste test mod FCM stillede begge mandskaber med stærkeste opstilling i de første 90 minutter, dog uden Mikael Anderson og Mikkel Duelund, som sad ude med skader.

AGF må se bort fra midtbanespilleren Kevin Yakob, som er ude med en knæskade. Mikael Anderson og Mikkel Duelund er tvivlsomme, men sidstnævnte ventes at starte. Sigurd Haugen er ikke udtaget. 

Vejle Boldklub:
Kan Vejle overleve i Superligaen denne gang? Vejlenserne har de seneste år været et elevatorhold, som er lykkedes med at rykke op fra NordicBet Ligaen en del gange, men missionen om overlevelse i Superligaen kan bare ikke gennemføres.

Ivan Prelecs tropper er bedst defensivt, og klubben havde også det bedste forsvar i landets næstbedste række i den forgangne sæson.

Man kan som neutral seer godt frygte, at kampen mellem AGF og Vejle bliver låst, da begge mandskabers styrker ligger i det defensive, og det er to trænere, der ikke er kendt for at satse meget i offensiven.

Dog skal Vejle nok forvente, at AGF til tider presser højt og aggressivt, da det er Uwe Röslers mandskab, der efter 90 minutter skal stå med tre point - alt andet vil være skuffende.

Vejle har fået tilgang af et par offensive navne, herunder Musa Jawara og senest Jasin Assehnoun, men man har samtidig sagt farvel til Arbnor Mucolli, som i sidste sæson var en stor profil. Så det bliver spændende at se, hvor Vejle står offensivt.

Træningskampene har budt på tre nederlag, et uafgjort resultat og et nederlag.

Karantæner:
AGF: Kevin Yakob
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (3-5-2): Jesper Hansen - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Thomas Kristensen - Felix Beijmo, Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen, Mikkel Duelund, Eric Kahl - Tobias Bech, Patrick Mortensen

Vejle Boldklub (3-4-3): Nathan Trott - Denis Kolinger, Raúl Albentosa, Oliver Provstgaard - Gilli Rólantsson, Ebenezer Ofori, Lundrim Hetemi, Miiko Albornoz - Musa Juwara, German Onugkha, Kristian Kirkegaard

Dom:
Vejle Boldklub har set dårlige ud i opstarten, og senest blev det til et 1-4-nederlag mod Vendyssel FF, hvor oprykkerne stillede fra start med de bedste 11. Det lover ikke godt.
AGF er et bedre hold, og de har set skarpere ud i træningskampene.

Hjemmeholdet tager en stensikker 2-0-sejr i en kamp, hvor Vejle kommer frem til meget få chancer.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: