• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AGF - Viborg FF

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Vigtige point i forhold til top seks er på spil, når AGF får besøg af Viborg FF i søndagens sene Superliga-kamp.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt 
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfvff #sldk

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF

AGF:
En sjetteplads er lige til den lunkne side for AGF, men i det mindste kan århusianerne foreløbig glæde sig over, at man lige nu befinder sig på den rigtige side af den streg, der i foråret deler Superligaen i to slutspil. 

Hvad AGF til gengæld ikke kan glæde sig over er de offensive takter. Med 17 mål i 14 kampe er Uwe Röslers mandskab med afstand det mindst scorende i top seks. AGF indtager næstsidstepladsen på listen over, hvem der har skabt flest store chancer i denne sæson, mens holdets scoringsprocent blot rækker til en niendeplads. 

Der er altså en del at tage fat i på Fredensvang, hvor man også kan notere sig, at der snart skal flere point på kontoen, hvis man vil spille med om medaljer i denne sæson.

Frederik Brandhof er tilbage fra karantæne, men AGF må undvære Kevin Yakob, Mikkel Duelund og Mats Knoester.

Viborg FF:
Jakob Poulsen debuterede som Viborg-træner med en sejr over Silkeborg IF i seneste runde, og nu skal den tidligere landsholdsspiller forsøge at få skovlen under endnu et top seks-mandskab.

Efter Jacob Friis' afstikker til Tyskland er det nu Jakob Poulsen, der er bag rattet i domkirkebyen, og personligt skal han bruge resten af efteråret til at styrke sit kandidatur som manden, der også på sigt skal være cheftræner i Viborg FF.

Den store Viborg-helt mod Silkeborg var fyrtårnet Anosike Ementa, men det bliver han ikke mod AGF. Angriberen er nemlig ude med karantæne, og dermed må udeholdet finde på noget andet i offensiven - der kommer i hvert fald til at mangle noget fysisk tilstedeværelse.

Mads Lauritsen, Daniel Anyembe og Jakob Vester er på skadeslisten.

Karantæner:
AGF: Ingen
Viborg FF: Anosike Ementa

Bud på startopstillinger:
AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell - Beijmo, Mølgaard, Tingager - Links, Knudsen, Poulsen, Kahl - Bech, Anderson - Mortensen

Viborg FF (4-3-3): Lund - Kuzmic, Zaletel, Bürgy, Bundgaard - Said, Grønning, Bonde - Renato Junior, Jatta, Serginho 

Dom:
AGF har ikke tabt en kamp, siden århusianerne mødte netop Viborg FF den 1. oktober, så Patrick Mortensen og holdkammeraterne er advaret på forhånd. Der er vigtige point på spil i forhold til top seks-regnskabet, og det største pres er på Viborg, der helst skal vinde. Måske har AGF tænkt sig at lurepasse en smule? Under alle omstændigheder forventer vi et tæt opgør, og buddet herrfa er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: