• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Brøndby IF - AaB

Foto: Getty Images

De formstærke nordjyder tager til formsvage Brøndby med selvtilliden i top.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3+
Hashtag: #bifaab #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF
Et skidt, skidt titelforsvar blev endnu værre for Brøndby, som i sidste weekend tabte 1-0 på udebane til SønderjyskE på et rigtigt kludemål af Abdulrahman Taiwo. Inden da var SønderjyskE selv uden sejr siden anden spillerunde mod Vejle, så det er svært at se, hvilket hold fra Superligaen Brøndby kan vinde over lige i øjeblikket.

At vinde gjorde Brøndby til gengæld i torsdagens pokalkamp mod Allerød. Godt nok var modstanderen fra Danmarksserien, og alt andet end en sejr ville være en direkte katastrofe, men ikke desto mindre scorede Brøndby otte gange. At score mål har været en akilleshæl for de forsvarende mestre i denne sæson, og Kevin Mensah var efter SønderjyskE-kampen også ude og sige, at det er et problem, at Brøndby så sjældent kommer foran. Gør de nemlig det, tvinger de modstanderne frem, og det efterlader en masse rum at løbe i til Mikael Uhre og Simon Hedlund, hvilket var holdets helt store våben i sidste sæson. 

Brøndby roterede en del til kampen mod Allerød, og Niels Frederiksen gav blandt andet debut til norske Henrik Heggheim. Det forventes dog, at nordmanden må en tur på bænken til kampen mod AaB, hvor det store spørgsmål er, om Niels Frederiksen vil spille med sin sædvanlige trebackkæde, som igen fejlede mod SønderjyskE, eller om han vil eksperimentere med fire spillere bagi.

Derudover blev Mads Hermansen, Simon Hedlund, Kevin Tshiembe, Kevin Mensah, Morten Frendrup og Josip Radosevic alle sparet mod Allerød, hvilket kan være en god indikation på, at de starter inde mod AaB. Alle er i hvert fald med i bruttotruppen.

Sikkert er det i hvert fald, at Rasmus Wikström og Peter Bjur misser opgøret. Det samme gør Blas Riveros også, da han i øjeblikket er i gang med at bygge formen op på træningsbanen. Derudover er Brøndby ikke ramt af skader.

AaB
Det er imponerende så godt kørende AaB er i øjeblikket. Superligaens dødboldskonger slog atter til i sidste runde mod OB, hvor Iver Fossums to præcise hjørnespark blev headet ind af først Rasmus Thelander og efterfølgende Anders Hagelskjær. Seks gange har nordjyderne nu scoret efter standardsituationer i Superligaen, og det er en af flere årsager til, at AaB nu har hentet 16 ud af de seneste 18 mulige point. 

AaB red da også bare videre på den gode bølge i midtugens pokalkamp mod Lyngby. På papiret en svær udekamp mod et tophold fra den næstbedste række, men Martí Cifuentes' mandskab tromlede bare modstanderen over og vandt 4-0. Spanieren kan særligt glæde sig over, at nydinkøbet Milan Makaric kom på måltavlen i det opgør, og mon ikke at det giver serberen en smule tiltrængt selvtillid, for det har bestemt ikke set godt ud i Superligaen indtil videre for sidste sæsons topscorer i den bedste serbiske række.

Lige nu ligner AaB en førsteudfordrer til FC Midtjylland og FC Københavns to første pladser i Superligaen, og det bliver spændende at se, om de kan ride videre på deres momentum.

Forsvarsstjernen Rasmus Thelander er desuden blevet klar til kampen mod Brøndby. Han fik et vrid i knæet mod OB, som holdt ham ude af Lyngby-opgøret. Hans makker i forsvaret Mathias Ross måtte også udgå under opvarmningen til Lyngby-kampen på grund af sygdom. Også han er med i søndagens trup.

Sikkert er det, at Lucas Andersen og Rufo misser opgøret på grund af langtidsskader. Vladimir Prijovic har misset de seneste kampe med sygdom og er heller ikke med søndag og så er Jakob Ahlmann ude med karantæne. 

Til gengæld råder Cifuentes atter over Tim Prica og Kasper Kusk, som begge kom ind mod Lyngby. De har begge døjet med sygdom. 

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
AaB: Jakob Ahlmann

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-1-2-1-2): Hermansen - Bruus, Maxsø, Tshiembe, Mensah - Radosevic - Frendrup, Slimane - Greve - Hedlund, Uhre

AaB (3-5-2): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Højholt, Ferreira, Fossum, Børsting - Prip, Makaric

Profilen:
Iver Fossum har været outstanding for AaB i denne sæson, og han bliver bare ved med at bygge på sit imponerende slutprodukt. Han stod for begge oplæg i 2-0 sejren over OB i seneste runde, og i tirsdagens pokalkamp mod Lyngby scorede han til 1-0 og lagde desuden op til 2-0 målet. Han har scoret seks mål og assisteret syv yderligere i sæsonens første 11 kampe, og Cifuentes får i øjeblikket det bedste ud af ham, når han fra sin midtbaneposition tager de sene løb ind i modstanderens felt.  

Vidste du, at…
De to hold skiftes til at have momentum mod hinanden. AaB har overhånden i øjeblikket og har ikke tabt de sidste fem gange, de har mødt hinanden i Superligaen. Inden da havde Brøndby dog overtaget med en ubesejret stime på hele ti kampe, hvoraf den ene kamp var i Sydbank Pokalen.

Dom:
Al fornuft og logik siger, at AaB fortsætter den gode formkurve og tager fra Brøndby Stadion med tre point. Holdet spiller bedre, har mere selvtillid og ligner i langt højere grad en enhed, der er fuldstændig afklaret med, hvad de skal gøre i spillet med og uden bold. Det gør Brøndby til gengæld ikke, men man ved også bare, hvad Brøndby er i stand til hjemme på Brøndby Stadion, når det klikker for dem. Bare spørg FC Midtjylland. 

AaB kan dog byde på mere og tager også fra Vestegnen med en 2-0 sejr. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020