• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Det plejer at være underholdende, når de to hold mødes. Tipsbladet zoomer ind på kampen.

Af Jacob Quvang

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3+, Viaplay
Hashtag: #biffcn #sldk

Holdnyt;
Brøndby IF:
Efter en række glimrende præstationer kom Brøndby lidt ned på jorden igen, da man spillede 2-2 i Randers. 

Her kunne Jesper Sørensen glæde sig over, at holdet kom tilbage og fik reddet et enkelt point takket være Marko Divkovic' sene udligning. Dermed fortsætter kroaten de imponerende takter på wingbacken. 

Til gengæld var Brøndbys forsvar hullet som en si, og de to mål, som de indkasserede, var under al kritik. Derfor er det nu op til Jesper Sørensen at få rettet til, så det ikke bliver en enlig svale. Det har nemlig været defensiven, som har været hovedårsagen til, at Brøndby pludselig befandt sig på førstepladsen. 

Mod FC Nordsjælland må Brøndby undvære Frederik Alves, der har karantæne. I hans fravær kan man forestille sig, at Rasmus Lauritsen kommer på banen. Den dyre forsvarsspiller har været ramt af, at andre har præsteret i hans fravær, så skulle han få chancen, ligger der et stort pres på hans skuldre. Et alternativ kan være, at Kevin Tshiembe og Henrik Heggheim får pladserne ved siden af Jacob Rasmussen i forsvaret.

Ellers ser Brøndby-truppen godt ud. Håkon Evjen var ude mod Randers, men er tilbage i omdrejninger. Det samme er Henrik Heggheim og Mathias Greve.

FC Nordsjælland:
"Krisen" i FC Nordsjælland er så småt ved at forstumme takket være nogle gode resultater.

Klubben kom endelig tilbage på sejrssporet mod Viborg i søndags, og torsdag vandt man for første gang i klubbens historie en europæisk gruppespilskamp på udebane, da man tog hjem fra Slovakiet med en 2-0-sejr over Spartak Trnava. 

Her fik Johannes Hoff Thorup både sparet nogle spillere, og så kan han glæde sig over, at Andreas Schjelderup endelig spillede en stærk kamp. Nordmanden lavede et flot oplæg til Christian Rasmussen, der ligeledes var god, så mon ikke at FC Nordsjælland-spillerne har tanket yderligere selvtillid. 

Det bliver dog en helt anden opgave i Brøndby, og det bliver spændende at se, hvordan FC Nordsjælland reagerer, efter de har spillet en europæisk udekamp.

Mohamed Diomande havde karantæne mod Viborg og glider tilbage i startopstillingen. Klubben må undvære Oliver Antman og Mads Kristian Hansen resten af efteråret.

Karantæne
Brøndby IF: Frederik Alves
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Patrick Pentz - Henrik Heggheim, Rasmus Lauritsen, Jacob Rasmussen - Sean Klaiber, Josip Radosevic, Daniel Wass, Nicolai Vallys, Marko Divkovic - Mathias Kvistgaarden, Ohi Omoijuanfo

FC Nordsjælland (4-3-3) Andreas Hansen – Oliver Villadsen, Kian Hansen, Adamo Nagalo, Martin Frese – Jeppe Tverskov, Mohamed Diomande, Daniel Svensson – Ibrahim Osman, Marcus Ingvartsen, Andreas Schjelderup

Dom:
Der er nærmest dømt målgaranti, når de to hold mødes, og mon ikke også at det bliver tilfældet denne gang. Brøndby kan lægge stor afstand til netop FC Nordsjælland med en sejr, men afskriv aldrig Farum-klubben - særligt ikke efter to succesoplevelser i træk.

Derfor ender kampen 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: