Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - Silkeborg IF

Brøndby IF skal forsøge at erobre fjerdepladsen i sidste runde, hvor Silkeborg IF får overrakt bronzemedaljer.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Anders Poulsen
På TV: 6'eren
Hashtag: #bifsif #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
En 3-0-sejr over AaB var lige, hvad Brøndby trængte til. Præstationen var god, angriberne scorede mål og det hele svingede for de blå-gule, der med sejren også holder sig i spil til fjerdepladsen.

Hvis den skal i hus - og den er bestemt ikke uvæsentlig - kræver det en sejr over Silkeborg IF søndag.

Der er i det hele taget spænding om Brøndbys placering før sidste spillerunde. Sidste sæsons mestre kan både blive nummer fire, fem og seks. En sjetteplads vil være fatal, da Brøndby dermed misser europæisk deltagelse. Bliver de blå-gule nummer fem, skal de heppe på FC Midtjylland i pokalfinalen.

Andreas Maxsø er tilbage fra karantæne.

Silkeborg IF:
Kent Nielsens tropper har fortjent en god fest, når opgøret mod Brøndby IF er forbi. Bronzemedaljerne bliver hængt om halsen efter kampen, og derefter kan Silkeborg fejre en forrygende sæson.

Søhøjlandets helte har reelt ikke noget at spille for mod Brøndby IF, men i kølvandet på 1-4-nederlaget til FC Midtjylland i mandags, vil det helt sikkert været et opsat SIF-mandskab, der går på banen.

Det vil være lidt fesent at slutte sæsonen med tre nederlag.

Det er dog også det eneste, Silkeborg skal bekymre sig over på en dag, der uden tvivl bliver festlig for alle med kærlighed til den jyske klub.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Hermansen - Bruus, Maxsø, Tshiembe, Riveros - Greve, Radosevic, Cappis - Slimane - Hedlund, Kvistgaarden

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Felix, Engel - Klynge, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

Profilen:
Nicklas Helenius har personligt noget på spil på Brøndby Stadion. Han kan endegyldigt sikre sig topscorertitlen, og umiddelbart bør han ikke frygte, at Louka Prip overhaler ham. Det vil kræve et hattrick af AaB'eren i Parken. Nicklas Helenius skal nok blive Superliga-topscorer, og mon ikke, at han gerne vil sætte to streger under sin status med et mål i sidste runde?

Vidste du, at..:
Brøndby IF er et af bare tre hold, der har scoret direkte på frispark i denne sæson. De øvrige er Randers FC og FC København.

Dom:
Brøndby IF har alt at spille for - det har Silkeborg IF ikke. Derfor kan der være motivationen til forskel, men mon ikke, at gæsterne er kommet til Sjælland for at brænde det sidste krudt af inden sommerferien. Silkeborg kommer formentlig til at have bolden mest, og så er det op til Brøndby at lukrere på omstillinger. Vi tror på en hjemmesejr til Brøndby på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: