• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - Viborg FF

Foto: Getty Images

Oprykkerne kommer på en svær opgave, når der venter en kamp mod de forsvarende mestre fra Brøndby.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: 
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #bifvff #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
De forsvarende danske mestre har mistet mange spillere, men Brøndby viste alligevel, at der er kvalitet i de erstatninger, man kan sætte ind, da det blev til 1-1 i premieren i Århus. Her var Brøndby bagud 0-1, men fik udlignet til 1-1 ved Kevin Mensah.

Brøndbys trup er fortsat tynd, efter man har sagt farvel til markspillere som Hjörtur Hermannsson, Anthony Jung, Lasse Vigen Christensen og Jesper Lindstrøm, men Brøndby håber på at kunne klare sig hen mod afslutningen af transfervinduet, hvor man forventer at kunne få mere for pengene. 

Indtil videre har man føjet Christian Cappis og Thomas Mikkelsen til truppen, hvor førstnævnte leverede et fint indhop i opgøret mod AGF.

Niels Frederiksen har Morten Frendrup tilbage i truppen, efter midtbanespilleren indledte sæsonen med karantæne. Han er uden langtidsskadede Blas Riveros, og senest sad både Peter Bjur og Michael Lumb også ude, så man er lidt presset på venstre wing back, hvor Kevin Mensah dog er klar til at spille fra start.

Rezan Corlu er ikke med i truppen.

Viborg FF:
De er tilbage i Superligaen, og Lars Friis' tropper fik den perfekte start på livet i landets bedste række. På en svær bane i FC Nordsjælland fik Viborg FF vendt 0-1 til 2-1.

Klubben viste i den grad, at den er klar til opgaven i Superligaen, og selv om det ikke ender med sejre og point i alle kampe, bliver VFF et svært hold at slå i denne sæson, da man har en stærk defensivt, et godt kollektiv og nogle folk, der kan gøre en forskel oppe foran.

Nu venter så endnu en svær opgave for oprykkerne, når Brøndby tager imod, og Lars Friis får en forstærkning til truppen i form af Daniel Anyembe, som man har købt i Esbjerg. Højrebacken skal konkurrere med Frans Dhia Putros om spilletid.

Ude senest sad angriber Jay-Rot Grot, Mads Frederiksen og Mads Søndergaard, og de er også ude igen. Daniel Anyembe er til gengæld med og kan få debut.

I første omgang må man formode, at Lars Friis giver de spillere, der vandt i Farum, genvalg, hvis de er helt klar.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Hermansen - Børkeeiet, Maxsø, Rosted - Bruus, Slimane, Frendrup, Radosevic, Mensah - Uhre, Hedlund

Viborg FF (4-3-3): Lund - Putros, Kramer, Lauritsen, Sørensen - Berger, J. Grønning, Bonde - Bech, S. Grønning, Bakuz

Profilen:
Tobias Børkeeiet fik chancen i midterforsvaret, og han havde visse vanskeligheder. Han var også over for en god spiller i form af Jon Dagur Thorsteinsson, der scorede til 1-0 i søndags, men det er en mulighed for Børkeeiet, der kan vinde jobbet som stopper i Brøndbys trebackkæde. Hold øje med ham mod Viborg, for han har meget på spil.

Vidste du, at..:
Viborg FF har et ganske ungt hold og stillede med den tredjeyngste startopstilling i 1. runde. Det viser meget godt, at Viborg også tænker i at have salgsbare spillere, og resultaterne får de samtidig. Brøndby stillede i øvrigt med 1. rundes femteyngste trup.

Dom:
Der venter et spændende opgør mellem to mandskaber, der fik en positiv start på sæsonen. Brøndby fik point på en svær udebane i Århus, og oprykkerne Viborg tog tre point i Farum, efter man var bagud med 0-1.

Nu venter så et opgør, hvor Viborg igen er undertippede.

Det kan godt gå hen og blive en tæt kamp, hvor der vil være krig om overtaget på midtbanen. Til syvende og sidst forventer vi dog, at Brøndby har en smule mere kvalitet end det ellers velspillende Viborg-hold, 1-0 til BIF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020