• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: Brøndby IF - Viborg FF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Præstationerne halter for Brøndby IF, selvom de ikke taber kampe. De skal have vendt tendensen til en sejr, når formstærke Viborg FF kommer på besøg.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: 6'eren og Discovery+
Hashtag: #bifvff #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF
Mere end to måneder uden sejr er på papiret storslået i Superligaen, men langt størstedelen af pointene er kommet gennem uafgjorte resultater. Endnu et af slagsen fik de senest mod OB og endnu engang var det efter en scoring imod i slutminutterne.

Det er en kedelig tendens for Brøndby IF, der også har tabt point mod Randers FC, Lyngby BK og FCK i de døende minutter. Ligaen er dog tæt som aldrig før, hvorfor tre point mod Viborg kan rykke dem langt.

Til den opgave kan de glæde sig over, at Daniel Wass vender retur fra karantæne. Interessant bliver det, hvordan Niels Frederiksen vælger at benytte ham. Selvom Jens Martin Gammelby har gjort det godt, så besidder han ikke de samme defensive kvaliteter som Wass, hvorfor landsholdsspilleren måske er at foretrække på højre back overfor en potent Viborg-offensiv.

Dog var Anis Slimane ikke på træningsbanen fredag, da han blev skånet med indendørstræning. Niels Frederiksen gav ikke ved dørene, da Tipsbladet spurgte ham ind til Slimanes situation. Noget kunne tyde på, at han er en mand, som BIF kan bruge fra bænken på søndag.

Kevin Mensah er fortsat ude med en skade, mens Brøndby IF ikke har nogen spillere i karantæne. Henrik Heggheim og Sebastian Sebulonsen er stadig fraværende. 

Viborg FF
Jacob Friis har skabt en uslåelig maskine i Viborg FF, som ikke har tabt siden kampen mod West Ham tilbage i oktober. Aktuelt er man nummer to i Superligaen, og den position fastholder man også uagtet resultatet på Brøndby Stadion.

Viborg FF går selvfølgelig efter et resultat, og så bliver det spændende at følge med i Jacob Friis' taktiske dispusition. Mod AGF havde han sparet flere profiler, som var toptændt i pokalopgøret mod FC Midtjylland, som man kørte ud af banen.

Selvom det blot er tre dage siden, så kan man sagtens forestille sig, at Jacob Friis vælger sin stærkeste startellever, hvis alle lever op til de fysiske parametre.

Helt sikkert er det dog, at han må undvære Zan Zaletel i midterforsvaret på grund af karantæne. Her har man en naturlig afløser i Mads Lauritsen.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen

Viborg FF: Zan Zaletel

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Mads Hermansen - Jens Martin Gammelby, Andreas Maxsø, Kevin Tshiembe, Blas Riveros - Daniel Wass, Josip Radosevic, Mathias Greve - Nicolai Vallys - Simon Hedlund, Ohi Omoijuanfo

Viborg FF (4-3-3): Lucas Lund - Anton Gaaei, Mads Lauritsen, Nicolas Bürgy, Daniel Anyembe - Jakob Bonde, Jeppe Grønning, Clint Leemans - Nils Mortimer, Jay-Roy Grot, Ibrahim Said

Dom:
Det er sjældent en særligt højtscorende affære, når Brøndby IF og Viborg FF brager sammen. Brøndby IF har brug for tre point i jagten på top seks, mens Viborg FF kan cementere deres plads i toppen af tabellen. Derfor kan det sagtens blive en kamp, som ender uafgjort. 1-1 bliver buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: