Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - AC Horsens

Der er ikke så langt imellem FC København og AC Horsens i tabellen, som mange nok troede, der ville være på nuværende tidspunkt. Alligevel er FCK naturligvis store favoritter søndag eftermiddag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckach #sldk

Holdnyt:
FC København:
Det er en mørk tid, og det gælder ikke mindst i FC København, men lykken tilsmilede hovedstadsklubben i seneste runde, hvor det blev til en 3-1-sejr over SønderjyskE. VAR-guderne tilsmilede i sandhed også FC København, men sejren var ikke desto mindre fuldt fortjent.

Det var samtidig Jess Thorups første sejr som FC København-træner, og han kunne glæde sig over, at særligt offensiven og midtbanen gjorde det godt. Især Rasmus Falk og Carlos Zeca spillede, som da de var på toppen.

FC København er stadig på en skuffende ottendeplads, og der er minus på målkontoen, men løverne skal naturligvis håbe, at sejren over topholdet SønderjyskE kan give et afsæt til en god slutspurt i efteråret.

Victor Nelsson, Jonas Wind, Mikkel Kaufmann, Viktor Fischer, Pierre Bengtsson og Andreas Bjelland er i "corona-karantæne" efter at være testet positive for Covid-19. 

Skadeslisten tæller Andreas Bjelland og Ragnar Sigurdsson.

AC Horsens:
Så lykkedes det endelig for AC Horsens at vinde en kamp.

Efter ni forgæves forsøg vandt Den Gule Fare 3-1 over Vejle Boldklub, og dermed kunne Jonas Dal for første gang deltage i sejrssangen som AC Horsens-træner. Samtidig lagde holdet afstand til det absolutte bundhold Lyngby.

AC Horsens scorede som nævnt tre mål mod Vejle Boldklub, men alligevel er holdet det mindst scorende i Superligaen i denne sæson. Blot otte mål er det blevet til i de første 10 kampe. Positivt var det, at både Kjartan Finnbogason og Jannik Pohl kom på tavlen. Bundholdet har brug for angribere, der kan score. 

AC Horsens' problemer er på mange måder tydelige, når man dykker ned i Superliga-statistikkerne. Holdet har skabt færrest chancer, har den laveste scoringsprocent og har i øvrigt den laveste boldbesiddelsesprocent. Sidstnævnte er dog ikke et problem i sig selv. 

Liram Qamili har karantæne mod FC København.

Karantæner:
FC København: Ingen
AC Horsens: Liram Qamili

Startopstillinger:
FC København (4-3-1-2): Johnsson - Ankersen, Oikonomou, Zanka, Boilesen - Stage, Zeca, Falk - Wilczek - Daramy, Mudražija

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Hansson, Tengstedt - Pohl, Finnbogason

Profilen:
Bjarke Jacobsen spillede en stor kamp mod Vejle, og han er generelt kommet godt med igen efter en skrækkelig sæsonstart med to røde kort. Søndag er der igen brug for en krigerisk indsats, når Bjarke Jacobsen skal tumle med Zeca og Rasmus Falk på nationalarenaens græstæppe.

Vidste du, at...:
FC København er det mandskab i Superligaen, der har færrest fremadrettede afleveringer - 33 procent. AC Horsens derimod er det hold med flest fremadrettede afleveringer - 42,6 procent.

Dom:
FC København har før fået sig nogle slemme forskrækkelser mod AC Horsens, og vi er i en tid, hvor man aldrig kan vide sig sikker på noget som helst, når det gælder de danske vicemestre.

AC Horsens møder for første gang i denne sæson op til en kamp med en sejr i bagagen, og det betyder helt sikkert noget, men mon ikke, at det alligevel ender med en hjemmesejr søndag eftermiddag.

Vi byder en 2-0-sejr til FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: