• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - AGF

Foto: Getty Images

FC København og AGF brager sammen i Parken på en stor søndag i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt 
På TV: Canal 9 
Hashtag: #fckagf #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Vicemestrene kan glæde sig over, at de fortsat er ubesejret i 2021 og i øvrigt ikke har tabt en Superliga-kamp i tre måneder. Det seneste resultat, 2-2 mod bundholdet Lyngby, er dog svært for alvor at glæde sig over i FCK-lejren.

FC København forsøger at kæmpe sig tilbage i topstriden efter en elendig start på sæsonen, og i den forbindelse er et point mod Lyngby en streg i regningen.

Derfor er der to point op til AGF før søndagens topkamp i Parken.

Hjemmeholdet er startet med de samme 11 på banen i de seneste to kampe, og det er første gang i denne sæson, at det har kunnet lade sig gøre. Der er ved at snige sig noget kontinuiutet ind i holdet.

Det er også muligt for Jess Thorup at stille med den samme opstilling mod AGF. Alle fra Lyngby-kampen er skadesfrie, og løverne har ingen i karantæne.

Til gengæld må københavnerne undvære Peter Ankersen og Mikkel Kaufmann, der fortsat er ude med skader.

AGF:
Århusianerne fik et fremragende afsæt til opgøret mod FC København. SønderjyskE blev besejret 2-0 i seneste runde, og AGF leverede en helstøbt præstation over hele banen. 

Dermed fortsætter de fine forårsfornemmelser for de hvide, der især kan glæde sig over, at holdet ikke har indkasseret et eneste mål i de første fire kampe. Målscoreren er beskedne 3-0, så AGF har været mere kyniske, end de har været underholdende.

Mod SønderjyskE fik Bubacarr Sanneh sine første minutter for AGF, og det slap midtstopperen ganske godt fra. I den anden ende fik Patrick Mortensen bugt med sin måltørke, da han omsatte et straffespark.

Det ser med andre ord ganske fornuftigt ud for AGF før braget mod FC København.

Alexander Munksgaard vender tilbage fra karantæne, mens Mathias Jørgensen er med i truppen. Frederik Tingager, Zach Duncan og Niklas Backman er på skadeslisten.

Karantæner:
FC København: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-1-2): Johnsson - Bartolec, Nelsson, Zanka, Boilesen  - Stage, Zeca, Falk  - Wind - Fischer, Daramy

AGF (4-3-3): Grabara - Munksgaard, Hausner, Sanneh, Højer Nielsen - Olsen, Poulsen, Blume - Links, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Det bliver et specielt gensyn for Mustapha Bundu, når han står over for sine tidligere holdkammerater i AGF. Det er kun godt et halvt år siden, at han forlod århusianerne. Spørgsmålet er dog, om Bundu starter inde søndag eftermiddag. Man kan sagtens have Jess Thorup mistænkt for at smide offensivspilleren på bænken efter en skuffende præstation mod Lyngby. 

Vidste du, at..:
FC København har haft flest succesfulde afleveringer i Superligaen i denne sæson med 81,6 procent. AGF er næstsidst på samme liste med en afleveringsnøjagtighed på 70,2 procent.

Dom:
Der er ingen tvivl om, at FC København vil have bolden mest i søndagens kamp, mens AGF vil lure på omstillinger. For gæsterne vil uafgjort være et ganske pænt resultat, og spørgsmålet er, om FCK kan få lirket AGF's meget solide defensiv op.

Vi forventer en tæt og chancefattig kamp, som ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus