• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Får FC København-juvel debut mod AGF?

Foto: Getty Images

AGF kommer til Parken med selvtillid ovenpå en flot sejr, mens FC København skal forsøge at komme tilbage på sporet efter et remis i Silkeborg.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckagf #sldk

Holdnyt
FC København
FC København måtte nøjes med at hente et point ind på FC Midtjylland i toppen af tabellen, da københavnerne spillede uafgjort med Silkeborg IF i en nulløsning inden landskampspausen, og Jess Thorups mandskab har fem point op til førstepladsen.

Med deleren i Silkeborg fortsatte FC København samtidig deres skuffende stime i Superligaen. De har blot vundet en enkelt af deres seneste fem ligakampe og har derudover tabt én og spillet uafgjort hele tre gange.

Nu skal FC København forsøge at komme tilbage på sejrssporet i efterårets næstsidste ligakamp mod AGF, som de har haft et godt tag i med sejre i de tre seneste indbyrdes kampe.

Jess Thorup kan glæde sig over, at Rasmus Falk er tilbage i truppen efter flere måneders pause, mens det 16-årige stortalent Roony Bardghji kan få sin længeventede debut. Så er spørgsmålet, om han får den debut mod AGF?

Til gengæld er der en del ude. Langtidsskadede Zeca og karantæneramte David Khocholava er selvsagt ude, mens Valdemar Lund og Andri Baldursson er skadede, Kamil Wilczek ikke er klar, og "Kalle" Johnsson er ude med sygdom.

Luther Singh sidder også over, selvom han er blevet udskrevet fra hospitalet efter et sygdomsforløb, og han kommer nok ikke i aktion igen i efteråret. 

AGF
David Nielsens mandskab sluttede af med en succesoplevelse lige inden landskampspausen, da de besejrede FC Midtjylland med hele 3-0, og nu venter endnu en svær opgave mod ligaens nummer to, FC København.

Med sejren over Midtjylland er AGF på syvendepladsen i rækken og holder liv i håbet om en plads i top seks. Der er blot fire point op til Silkeborg IF på sjettepladsen, mens der også blot er seks point op til tredjepladsen.

Samtidig kunne AGF glæde sig over, at Patrick Mortensen kom på måltavlen mod midtjyderne. Det var angriberens første scoring siden midten af august.

Både Eric Kahl og Yann Bisseck var ukampdygtige senest, men de er tilbage i truppen.

Patrick Olsen er for tredje kamp i træk ikke med - i første omgang lød det, at det var af private årsager. Derudover har Benjamin Hvidt været ude med en skade, ligesom Alexander Munksgaard ikke har været i truppen i de seneste mange kampe, og de to er stadig ikke med. 

Karantæne
FC København: David Khocholava
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Gabrielsen, Boilesen, Kristiansen - Lerager, Stage - Diks, Biel, Haraldsson - Wind

AGF (4-3-3): Hansen - D’Alberto, Hausner, Tingager, Kahl - Brandhof, Poulsen, Anderson - Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Med karantænen til Davit Khocholava er det sandsynligvis Ruben Gabrielsen, der får pladsen ved siden af Nicolai Boilesen i FC Københavns midterforsvar. Nordmanden har blot spillet seks kampe for københavnerne i efteråret, og med kun fire kampe tilbage før vinterpausen, hvor hans lejeaftale udløber, kan han snart spille sin sidste kamp i klubben. 

Vidste du, at…:
AGF har hidtil hentet flere point end FC København i den anden halvdel af Superliga-grundspillet - altså fra 12. runde og frem. Her er det blevet til syv point til århusianerne, mens FC København har formået at sætte fem point på kontoen. 

Dom:
FC København har været vaklende i de seneste uger, og med skader og karantæner er de markant svækket til kampen mod AGF. Selvom AGF heller ikke har lignet et toptunet mandskab i sæsonen, tror vi, at de tager point i Parken. Det slutter 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: