Optakt: FC København - AGF
Superliga

Optakt: FC København - AGF

FC København skal trille bold og have guldmedaljer, mens AGF nok gerne vil hente sæsonens første sejr på udebane. Hvem vinder søndag?

Kampfakta:
Spillested: Telia Parken, København
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Dommer: Michael Johansen
På tv: 
Twitter: #fckagf #sldk

Holdnyt:
FC København:
FC Københavns største fokus denne søndag er de guldmedaljer og den DM-pokal, holdet skal have overrakt efter kampen, inden der er dømt sommerferie. Med torsdagens sejr over Esbjerg blev pletten fra Hobro vasket væk, og selve kampens resultat søndag er mindre vigtig. 
Der vil være badedyr på tribunerne - traditionen tro - og om FC København-spillerne så kan finde tændingen til igen at nedlægge AGF i Parken vil vise sig. 
Ingen nye skader til FC København, der igen går på banen uden EM-svenskerne, Andreas Cornelius og Kasper Kusk.

AGF:
Selvfølgelig glæder AGF'erne sig til ferie, men holdet er omvendt inde sæsonens bedste stime. 11 af 15 point er hentet i de seneste fem kampe og pilen peger i den rigtige retning for Aarhus-holdet. 
Dog mangler sæsonens første udesejr fortsat, og selv om der intet er på spil, er der næppe tvivl om, at Glen Riddersholm hellere end gerne vil runde af med en sejr i Parken - af flere mulige årsager. 
Josip Elez måtte udgå med skade i sejren over OB torsdag og er næppe med i sæson-afslutningen. 

Karantæne:
FC København: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
 

FC København:

 

FC København (4-4-2): Kaminski – Ankersen, Jørgensen, Remmer, Høgli – Toutouh, Kvist, Delaney, Kadrii – Jørgensen, Santander
 

AGF:

AGF (4-1-4-1): Rasmussen – Mikanovic, Backman, Juel Andersen, Khodzhaniazov – Jønsson – Petersen, Olsen, Bjarnason, Christensen – Rasmussen

Profilen:
Morten Duncan Rasmussen er ligaens varmeste angriber med sine otte scoringer i de seneste fire kampe - det kan end ikke Federico Santander være med på, da FCK-angriberen har brugt de seneste seks kampe til at nette syv gange. Og så er der detaljen omkring at Duncan - trods nederlaget - også scorede den seneste gang AGF var i Parken - nemlig til DBU Pokalfinalen mod FC København. 

Vidste du, at...:
AGF har hentet point i Parken i tre af de seneste fire besøg i Parken. Til gengæld har AGF'erne ikke vundet over FCK i de seneste 14 Superliga-møder. Seneste sejr er tilbage i 2009, hvor Peter Graulund scorede kampens eneste mål. Dengang lå AGF nummer et i tabellen efter fem spillerunder - endte dog sæsonen som nedrykker.

Dom:
Hvis FC København gider, bør de kunne vinde endnu engang over AGF, men spørgsmålet er, om tændingen er der. Vi tror på en hyggelig søndag i Telia Parken med efterfølgende guldfest for Danmarksmestrene. Men hvad med resultatet? Det ender med en pæn deler, så kan alle være lidt glade. Det slutter 1-1 i sæsonens sidste kamp i Telia Parken. 

Form og indbyrdes kampe: