• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er Superliga-brag til søndagsfrokosten, når FC København og Brøndby IF tørner sammen i sæsonens andet derby i hovedstaden.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fckbif #sldk

Holdnyt:
FC København:
Man skal huske at fejre sine triumfer, men det er der bare ikke rigtig tid til i FC København, hvor hverdagen lynhurtigt meldte sig efter midtugens historiske triumf mod Manchester United i Champions League. 

Det er et voldsomt kampprogram, der venter FC København frem mod julepausen, men søndag er i hvert fald ikke dagen, hvor Jacob Neestrups mandskab kan tillade sig at hvile på laurbærene.

FC København topper Superligaen med tre point ned til Brøndby og kan altså cementere førstepladsen kraftigt med en sejr over arvefjenderne søndag middag.

Andreas Cornelius var ikke med mod Manchester United, men meldingen er, at han kommer til at spille en rolle mod Brøndby. Det kommer David Khocholava, Birger Meling og William Clem ikke til. Khocholava er - ligesom Clem - ude resten af året. 

Cornelius' comeback i truppen skubber Khouma Babacar ud af truppen. Valdemar Lund er heller ikke med. 

Brøndby IF:
Mens FC København farer Europa rundt, har Brøndby masser af tid til at forberede sig til Superligaen, og man må sige, at Jesper Sørensen har knækket koden efter en besværlig sæsonstart. De blå-gule er lige nu nærmeste udfordrer til FC København - det er helt som i gamle dage.

Ikke siden nederlaget til netop FC København i slutningen af september har Brøndby tabt en kamp, og det er i øvrigt det eneste nederlag, vestegnsklubben har noteret sig i de seneste 13 opgør. 

Der er kommet styr på tingene i Brøndby, hvor et tremandsforsvar er blevet den nye signatur sammen med en uhyre effektiv offensiv. 

Brøndby har en bemærkelsesværdig evne til altid at score i kampene. Senest de blå-gule forlod en kamp uden at være kommet på måltavlen var mod Randers FC tilbage i april - det er 22 kampe siden. Jesper Sørensens tropper har da også ligaens højeste scoringsprocent (20,3) i denne sæson.

Brøndby måtte undvære Marko Divkovic i det seneste opgør mod AGF, men han er tilbage i truppen. Om han er klar til at starte, er uvist. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Ankersen, Vavro, Diks, Jelert - Lerager, Falk, Goncalves - Bardghji, Claesson, Elyounoussi

Brøndby IF (3-4-1-2): Pentz - Tshiembe, Alves Ibsen, Rasmussen - Klaiber, Radosevic, Wass, Mensah - Vallys - Omoijuanfo, Kvistgaarden

Dom:
Der venter med sikkerhed FC København en møgbesværlig kamp, og Brøndby er på ingen måde chanceløse i Parken, selv om hjemmeholdet er favoritter. Brøndby burde have fået point, da de to mandskaber krydsede klinger for knap to måneder siden - søndag får de det i Parken. Kampen ender 2-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: