• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - FC Midtjylland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er lørdagsunderholdning for alle pengene, når FC København og FC Midtjylland tørner sammen i Parken.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 15.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Sandi Putros 
På TV: 3+
Hashtag: #fckfcm #sldk

Holdnyt:
FC København:
Der er ikke rigtigt noget at brokke sig over for FC København, der har sat sig på førstepladsen i Superligaen. De forsvarende mestre var på hælene mod Brøndby, men formåede alligevel at vende kampen i slutfasen, så det blev til yderligere tre point. 

Teenageren Roony Bardghji blev den store FCK-helt, og svenskeren nettede også en enkelt gang, da "løverne" i midtugen bankede Lyseng IF med 9-0 i pokalturneringen.

Mon ikke, at Roony Bardghji spiller fra start mod FC Midtjylland?

Alt i alt er der meget at glæde sig over for Jacob Neestrup, men der er også grund til enkelte panderynker. Det evige smertensbarn i FC København, det centrale forsvar, er igen udfordret. Kevin Diks, David Khocholava og Nicolai Boilesen er ukampdygtige, og dermed er Valdemar Lund og Denis Vavro de eneste tilbageværende. En skade mere vil være alvorligt.

Andreas Cornelius er også på skadeslisten, mens William Clem og Emil Højlund er ude med sygdom. 

FC Midtjylland:
En femteplads, minusmålscore og otte point op til FC København.

Sæsonstarten har været middelmådig i FC Midtjylland, men Thomas Thomasberg vil naturligvis hæfte sig ved, at man senest besejrede OB, og at midtugen bød på avancement i pokalturneringen.

FC Midtjylland slog Næstved, og midtstopperen Sverrir Ingi Ingason gjorde comeback efter en længere skadespause, så der var flere positive ting at tage med fra kampen. 

FC Midtjylland er det hold i Superligaen, der har vundet flest luftdueller, og "ulvene" har en klar force i luftrummet. Det vil gæsterne også have i Parken, men FCM skal blive bedre til at skabe chancer.

Det er værd at bemærke, at kun tre klubber har skabt færre chancer end FC Midtjylland i denne sæson. Ifølge superliga.dk har FC København skabt 108 chancer i denne sæson, mens FC Midtjylland har kreeret 71.

Skadeslisten i FC Midtjylland tæller Emiliano Martinez, Joel Andersson og Marrony. Kristoffer Olsson er tilbage i truppen, og det samme er Dario Osorio.

Karantæner:
FC København: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro Lund, Meling - Goncalves, Falk, Lerager - Bardghji, Oskarsson, Elyounoussi

FC Midtjylland (4-2-3-1): Lössl - Dalsgaard, Juninho, Bech Sørensen, Paulinho - Sørensen, Gigovic - Brynhildsen, Charles, Simsir - Cho

Dom:
FC København ligner et stærkere hold end FC Midtjylland i øjeblikket, og det kan godt blive en lang lørdag for udeholdet, der skal hæve niveauet betragteligt, hvis de vil have point med hjem fra Parken. Det får FC Midtjylland ikke - buddet herfra er en 2-1-sejr til FC København, der cementerer førstepladsen i Superligaen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: