• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - FC Nordsjælland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mesterskabsspillet i Superligaen indledes med et kæmpe brag, når FC København får besøg af FC Nordsjælland.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Jakob Sundberg 
På TV: 3+
Hashtag: #fckfcn #sldk

Holdnyt:
FC København:
Mod Viborg FF fik FC København god modstand, men "løverne" snuppede endnu en gang de tre point, og dermed er FCK oppe på otte sejre i træk i Superligaen, hvor det i øvrigt ikke er blevet til et eneste nederlag under Jacob Neestrup.

Det er altså et FCK-hold i topform, der krydser klinger med FC Nordsjælland, men Jacob Neestrup er udfordret på mandskabet forud for den vigtige kamp i Parken.

Elias Jelert og Kevin Diks har karantæne, Akinkunmi Amoo, Nicolai Boilesen og Zeca er skadede, og derudover må Jacob Neestrup også undvære Jordan Larsson og Andreas Cornelius. 

Den gode nyhed er, at Christian Sørensen er tilbage, og dermed undgår Jacob Neestrup at stå i en helt håbløs situation på venstre back, hvor han ellers kunne blive tvunget til at bruge en spiller på en helt uvant position. Også Diogo Goncalves er og Rasmus Falk er blevet klar. 

Opgøret bliver en chance for Peter Ankersen til at vise sig frem. Han er en sikker starter for FC København i fraværet af både Diks og Jelert.

FC Nordsjælland:
Vinderne af grundspillet skal nu stå distancen og forsøge at vinde klubbens andet mesterskab i historien.

Det har været lidt op og ned i foråret under Johannes Hoff Thorups ledelse, og FC København er formentlig kommet tættere på i tabellen, end Faurm-klubben på nogen måde havde regnet med, men FCN sluttede grundspillet af med en flot kamp mod Brøndby, hvor det kun var en eventyrlig Mads Hermansen, der forhindrede, at nordsjællænderne vandt endnu større.

FC Nordsjælland har ikke tabt til et top seks-hold i denne sæson, og det er naturligvis en statistik, der er meget rar at have med i baghovedet, når guldkampen skal afgøres de kommende måneder.

Gæsterne har hverken skader eller karantæner og kan dermed stille i stærkeste opstilling i Parken.

Karantæner:
FC København: Kevin Diks og Elias Jelert
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Ankersen, Vavro, Khocholava, Sørensen - Lerager, Falk, Claesson - Bardghji, Haraldsson, Daramy

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen -  Villadsen, Nagalo, Hansen, Frese - Diomande, Christensen, Bidstrup - Nuamah, Faghir, Marcondes 

Dom:
FC Nordsjælland møder et afbudsramt FCK-mandskab, og de kunne formentlig ikke få armene ned i Farum, da de så kampprogrammet. Det er aldrig let at møde FC København i Parken, men FC Nordsjælland får næppe en bedre mulighed for at hive et godt resultat med fra udekampen. Når det er sagt, skal man naturligvis huske, at FCK har den med afstand største bredde i dansk fodbold, så helt skidt bliver det aldrig, hvad Jacob Neestrup sender på banen.

Vi tror, at det bliver et brag af en kamp mellem Danmarks to bedste mandskaber, og det afspejler sig på måltavlen, hvor de to mesterskabsbejlere deler i porten. 2-2 ender det i nationalarenaen. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: