Optakt: FC København - FC Vestsjælland
Illustration
Superliga

Optakt: FC København - FC Vestsjælland

FC København kan med tredje sejr på stribe holde presset på FC Midtjylland vinteren over, men da FCV senest var i Parken, sluttede det 1-1. Hvem vinder lørdag?

Status:
FC København viste i weekendens overbevisende sejr ude mod Brøndby noget, der lignede mesterskabsform. Holdet har kun tabt en gang i de seneste ni kampe, hvor det er blevet til 20 point. Træner Ståle Solbakken sparede spillere i midtugens pokalsejr mod Lyngby, men har på trods af flere spillere med småskader allerede meldt ud, at der ikke er råd til at spare spillere i ligaen - på trods af tirsdagens afgørende Champions League-brag mod Real Madrid i Parken.

Holdet kommer under alle omstændigheder til at undvære norske Daniel Braaten, der blev skadet mod Lyngby samt Nicolai Jørgensen, der er i kapløb med tiden i forhold til CL-kampen tirsdag. Selv om topscorer Igor Vetokele også har døjet med en skade, forventes den belgiske bomber at være med fra start.

FC Vestsjælland chokerede ved at være tæt på sejren i deres første besøg i Parken tilbage i august. Kampen sluttede dog 1-1, men var med til at markere oprykkernes styrke og status som et hold, der bider sig fast i tabellen.

Men på trods af 21 rare point inden sæsonens sidste spillerunde er FC Vestsjælland fanget i det store felt at hold, der kæmper for at holde sig på afstand af nedrykningsstregen.
FCV har kun vundet en af sine seneste fem kampe og har retning mod en tam afslutning på halvsæsonen. 

Form i Superligaen:
FC København: U-V-U-V-V
FC Vestsjælland: T-T-V-U-T

Dom:
FC København har med Ståle Solbakkens egne ord ikke råd til at smide flere point i Superligaen for mindst at bevare afstanden til FC Midtjyllands førsteplads på seks point inden forårets kampe. Derfor bliver der ikke sparet på krudtet inden tirsdagens kamp mod Real Madrid, og hjemmeholdet vil gøre sit til at sætte sig hårdt på kampen fra start. 

Et af FC Vestsjællands stærkeste våben i offensiven har været dødbolde, men efterhånden har modstanderen lært den lektie, og gæsterne skal ikke forvente at få foræret mange af den slags i Parken.

Det ligner en kamp, hvor FCV vil forsøge at forsvare sig til det ene point, der er udgangspunktet, men FC Københavns efterhånden ganske velfungerende maskine bliver for stor en mundfuld. Tre sikre point til FC København, der vinder 3-0.

Spil på kampens resultat hos Tonybet - klik her 

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Wiland - Jacobsen, Sigurdsson, Mellberg, Bengtsson - Gislason, Claudemir, Delaney, Toutouh - Santin, Vetokele

Skader: Braaten, Jørgensen
Karantæne: Ingen

FC Vestsjælland (4-4-2): Mikkelsen - Lund, Nielsen, Bozga, Lumb - Thomsen, Madsen, Bertolt, Festersen - Tshibamba, Sørensen

Skader: Borges, Petersen
Karantæne: Ingen

På tv: Lørdag klokken 17.00 på Canal9

Hashtag:  #FCKFCV