• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Lyngby Boldklub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København bør vinde sikkert over bundproppen Lyngby, men kommer de danske mestre i problemer?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Sandi Putros 
På TV: 6'eren
Hashtag: #fcklbk #sldk

Holdnyt:
FC København: 

De danske mestre både vandt og scorede mere end ét mål, da holdet var på besøg i Randers i seneste runde, så det var alt i alt en rigtig god dag for Jacob Neestrup og spillerne. Nu skal det ganske enkelt følges op med en sejr hjemme over Superligaens bundprop.

FC København spillede sæsonens sidste Champions League-kamp i midtugen mod Borussia Dortmund, og hvis "løverne" præsterer på samme måde mod Lyngby, som de gjorde mod den tyske storklub i 1-1-kampen, bliver det en lang eftermiddag for de kongeblå.

FCK har fået møvet sig ind i top seks, så nu ligger mestrene trods alt til at blive en del af mesterskabsspillet, men der er ti point op til FC Nordsjælland, så situationen er stadig bekymrende for FC København, som er sat i verden for at vinde guld.

Skadeslisten tæller Carlos Zeca, Akinkunmi Amoo og Nicolai Boilesen, mens Victor Kristiansen afsoner karantæne, og så er også Mamadou Karamoko og Khouma Babacar føjet til skadeslisten.

Lyngby Boldklub:
Det er svært at tro, at Lyngby også er en Superliga-klub i næste sæson.

De kongeblå har ikke vundet en eneste af de første 15 kampe, og så er det naturligvis svært at tro på overlevelse. De 13 point op til AC Horsens på tiendepladsen gør det ikke nemmere.

Man må dog også yde Lyngby den retfærdighed, at de sådan set ikke har efterladt et indtryk af bare at være en prygeknabe. Freyer Alexanderssons mandskab har såmænd været godt med i mange af kampene, men fodbold afgøres i felterne, og her har oprykkerne været for dårlige. 

Superligaens laveste scorignsprocent på 8,2 fortæller en del - ikke mindst fordi, at det kun er FC København, FC Midtjylland og Brøndby, der har formået at skabe flere chancer i denne sæson end Lyngby.

Lyngby må undvære Andreas Bjelland, Alfred Finnbogason, Emil Nielsen, Kristian Riis, Emil Nielsen, Sebastian Koch og Petur Knudsen.

Karantæner:
FC København: Victor Kristiansen
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Khocholava, Vavro, Sørensen - Falk, Lerager, Claesson - Bardghji, Haraldsson, Daramy

Lyngby Boldklub (3-5-2): Kikkenborg - Rømer, Hey, Letschert - Jørgensen, Westergaard, Corlu, Winther, Sørensen - Gytkjær, Magnusson

Dom:
Superligaens rigeste klub bør til enhver tid slå den fattigste, og når man medregner, at Lyngby slet ikke har vundet en kamp i denne sæson, må FC København simpelthen ikke dumme sig søndag eftermiddag. Det gør de heller ikke - FC København vinder 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: