• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - OB

Foto: Getty Images

Jakob Michelsen står angiveligt i spidsen for OB for sidste gang, når holdet søndag gæster Parken, hvor det ikke er blevet til en fynsk sejr i Superliga-regi i 17 år.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jens Maae
På TV: 3+
Hashtag: #fckob #sldk

Holdnyt:
FC København: 
FC København måtte efter 120 minutter og straffesparkskonkurrence strække gevær mod FC Midtjylland i torsdagens pokalkamp, og det var selvsagt en ærgerlig optakt til årets sidste kamp.

Derfor skal FCK fokusere på resultaterne i Superligaen, der har været glimrende på det seneste. Tre sejre i træk er vicemestrene noteret for.

Efter nogle uger med massiv coronasmitte i FC København-truppen er der ved at være styr på den situation, og mod OB er der ingen spillere, der er spærret fra at deltage på grund af sygdom. Det vil sige, at Pierre Bengtsson, Viktor Fischer og Andreas Bjelland er klar, men om de får en plads på holdkortet, ved kun Jess Thorup.

En spiller, der med sikkerhed misser OB-kampen, er Mohamed Daramy, der måtte udgå med en skade i seneste Superliga-kamp mod FC Nordsjælland. Heller ikke Ragnar Sigurdsson bliver klar.

FC København er på sjettepladsen før 13. runde, og hvis alt flasker sig, kan løverne være på fjerdepladsen, når de går på juleferie. Det vil være et lille mirakel med tanke på, hvordan det så ud for bare få uger siden.

OB:
Fynboerne spillede én af de bedste kampe i mange år, da holdet slog FC København med 3-2 i første spillerunde. Der skal formentlig noget lignende til i Parken, hvor OB ikke har vundet i Superligaen siden 2003. Det er en fuldstændig vanvittig statistik.

Jakob Michelsen har været manden i centrum op til kampen. Torsdag skrev Ekstra Bladet, at OB-træneren bliver fyret umiddelbart efter søndagens opgør og uanset resultatet. En noget speget sag må man sige.  

Læs også:Avis: OB fyrer Jakob Michelsen efter FCK-kamp

OB er på en skuffende niendeplads i Superligaen, og holdet kommer med sikkerhed til at fejre jul uden for top seks, som det ellers er målet, at klubben skal være en del af, når grundspillet er forbi. Senest blev det til godkendte 1-1 mod mestrene fra FC Midtjylland.

Når OB tager hul på foråret, har holdet mødt både FC København og FC Midtjylland to gange, så der skulle være mulighed for at høste nogle point i de resterende kampe. Dem er der også brug for.

OB har fået Mads Frøkjær-Jensen tilbage fra coronakarantæne, men han spiller ikke opgøret mod FC København. Til gengæld er Janus Drachmann blevet klar.

Alexander Juel Andersen, Max Fenger, Jens Jakob Thomasen, Elias Thrandarson og Jørgen Skjelvik er på skadeslisten.

Karantæner:
FC København: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-1-2): Johnsson - Ankersen, Zanka, Boilesen, Oviedo - Stage, Zeca, Falk - Biel - Wind, Wilczek

OB (4-3-3): Christensen - Laursen, Larsen, M. Lund, O. Lund - Okosun, Opondo, Kløve - Sabbi, Gudjohnsen, Jebali

Profilen:
Bryan Ovideo er nærmest blevet genfødt under Jess Thorup. Fra at være en spiller, som Ståle Solbakken ikke lagde skjul på, at han var villig til at forære væk, har han spillet fra start i de seneste fire kampe for FC København, hvis man medregner pokaldysten mod FC Midtjylland, og han har gjort det godt. Senest noterede han sig blandt andet for en assist til Pep Biel i 1-0-sejren over FC Nordsjælland. Søndag skal han fortsætte de gode takter mod OB.

Vidste du, at..:
Kamp nummer 96 som OB-træner kan meget vel blive Jakob Michelsens sidste i den fynske klub. Han har et pointsnit på 1,48 for de første 95 kampe. 

Læs også:Jakob Michelsen meldes tæt på fyring: Nu reagerer OB

Dom:
OB tager en skræmmende dårlig statistik med sig til Parken, hvor det ikke er blevet til en sejr i 17 år, og hverdagen er præget af en del uro i forhold til trænersituationen. Læg dertil, at FC København har vundet de seneste tre kampe, og det er svært at argumentere for, hvorfor gæsterne skulle trække sig sejrrigt ud af søndagens opgør.

Det tror vi da heller ikke, at de gør. FC København går på juleferie med en 2-1-sejr over OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Avis: OB vil have Brøndby-træner

Læs også:FCK forlænger med Superliga-komet

Læs også:Stortalent om ny kontrakt: Stolt over at kunne kalde mig FCK'er

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020