Superliga

Optakt: FC København-Silkeborg

FC København er blevet danske mestre, men vil det faktum få løverne til at hvile på laurbærene i hjemmekampen mod formstærke silkeborg?

Status:
FC København kunne skærtorsdag lade sig hylde som danske mestre på et historisk tidligt tidspunkt. Aldrig før er mesterskabet blevet placeret med hele syv spillerunder tilbage. Men at champagnepropperne kunne springe så tidligt, siger samtidig alt om løvernes suverænitet i denne sæson. FCK har ganske enkelt været en - eller to - klasser bedre end alle de andre og har været i stand til at holde et skræmmende højt niveau.

Det har ikke hæmmet løverne det mindste, at holdet ved siden af Superligaen også har haft Champions League at koncentrere sig om. Alt i alt er der ikke så meget andet at gøre end at løfte på hatten for de danske mestre.

Og når man nu har løftet på hatten, kan man jo passende gøre det samme for gæsterne fra Silkeborg. For det er intet mindre end fabelagtigt, hvad Troels Bech har fået ud af sit SIF-mandskab. Specielt i forårssæsonen hvor den i forvejen smalle trup måtte vinke farvel til de måske to største profiler Jim Larsen og Rajko Lekic. Siden sæsonen blev sparket i gang igen i marts, har Silkeborg som det eneste mandskab formået at undgå at tabe, og det har medført, at holdet er kravlet helt op på en femteplads og reelt er med i medaljekampen - intet mindre end imponerende!

Profil:
Oscar Wendt siger farvel til FC København efter denne sæson og har dermed ikke så mange kampe tilbage i Parken. Af samme årsag vil svenskeren formentlig gøre alt for at slutte godt af i FCK og give hans hjemmepublikum gennem de seneste fem år en god afskedssalut. Og det kan han passende starte med mod Silkeborg.

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2)
Wiland - Pospech, Wendt, Antonsson, Zanka - Bolanos, Claudemir, Kvist, Kristensen - Grønkjær, Santin
Skader: Ottesen, Vingaard
Karantæne: N'Doye

Silkeborg (4-4-2)
Heinze - Flinta, Holst, Hansen, Jakobsen - Holst, Hansen, Ørnskov, Tømrer - Svensson, Saag
Skader: Ingen
Karantæne: Bech, Poulsen

Dommen:
FC København ønsker at fejre mesterskabet på behørig vis i Parken. Derfor sender Ståle Solbakken den stærkest mulige start 11'er på banen og kan fra sidelinjen se sit mandskab vinde 2-0 og dermed tilføre Silkeborg forårets første nederlag.