Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Silkeborg IF

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Presset på FC København er enormt, når holdet onsdag får besøg af Silkeborg IF i Parken.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Jens Maae 
På TV: 6'eren
Hashtag: #fcksif #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Gad vide, hvad der er den største udfordring i FC København lige nu? Er det gummibenene eller racermaven?

Der er ikke så meget at sige til, hvis nerverne sidder helt uden på tøjet i FC København, som er ved at formøble et kæmpe forspring i Superligaen. I den kommende runde kan FC Midtjylland gå forbi "løverne", hvis alt klapper for Bo Henriksen og co.

Ja, presset er enormt på FC København, som naturligvis skal forsøge at holde hovederne kolde. FCK er stadig nummer et med tre runder tilbage - det er trods alt det bedste udgangspunkt, man kan have. 

Det blev heller ikke i det seneste opgør mod Brøndby, at FC København for alvor fik offensiven i gang, og det er lige nu det store problem for Jess Thorup.

Mod Silkeborg IF må hjemmeholdet undvære Kevin Diks, der er ude med karantæne, mens Jens Stage, Nicolai Jørgensen, David Khocholava, Akinkunmi Amoo og Victor Kristiansen er på skadeslisten. Det samme gælder naturligvis anfører Zeca.

Silkeborg IF:
Årets hold i dansk fodbold kan reelt sikre sig bronzemedaljerne i Parken. 

Det er efterhånden svært at sige noget om Silkeborg IF, som ikke allerede er blevet sagt, og man må bare bøje sig i støvet for Kent Nielsens tropper. Oprykkerne er på en sensationel tredjeplads, og holdet er strøget til tops med fantastisk fodbold.

Silkeborg IF er med afstand det mest boldsikre hold i Superligaen, og det ser man da også tydeligt i statistikkerne. Jyderne har haft klart mest boldbesiddelse i denne sæson, de har flest succesfulde afleveringer og er det mandskab, der har færrest lange pasninger. 

Den offensive trio med Nicolai Vallys, Sebastian Jørgensen og Superliga-topscorer Nicklas Helenius er blevet synonymer på succesen, men det er hele vejen rundt - og ud på trænerbænken - at Silkeborg IF har imponeret voldsomt.

Gæsterne er uden Milan Massop, André Calisir og Gustav Dahl, der er skadede, mens Frederik Carstensen og Alexander Busch er ude af truppen denne gang. Andreas Oggesen er tilbage i kamptruppen, og så forlyder det, at Nicolai Vallys er tvivlsom til kampen.

Karantæner:
FC København: Kevin Diks
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Vavro, Boilesen, Jelert - Falk, Lerager - Claesson, Biel, Bøving - Haraldsson

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Felix, Engel - Klynge, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

Profilen:
Nicolai Jørgensen er ude med en skade, og Khouma Babacar spiller forfærdeligt, så mon ikke, at Jess Thorup er fristet af at give Hákan Arnar Haraldsson chancen mod Silkeborg IF? Islændingen er et stort talent, og han scorede, da FC København senest mødte SIF. Hold øje med ham.

Vidste du, at...:
FC København bør have en klar fordel i luftrummet. Med 555 vundne luftdueller i denne sæson er FC København sammen med Randers FC det hold, der er bedst med låget. Omvendt er Silkeborg IF med afstand det hold, der har vundet færrest dueller i luften. 

Dom:
FC København kan godt forberede sig på, at de kommer til at have bolden mindst. Silkeborg IF har spillet nogle flotte kampe mod FCK i denne sæson, og man forstår godt, hvis "løverne" er nervøse for, hvad der venter dem i Parken. Det kan sagtens ende i en kæmpe nedtur for hjemmeholdet, men vi har alligevel fidus til, at FCK klarer skærene. 2-1 til FC København over Silkeborg IF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: