• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: FC København - Vejle Boldklub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet er klar med optakten til opgøret mellem FC København og Vejle Boldklub.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag kl. 17.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: 6eren
Hashtag: #fckvb #sldk

Holdnyt:
FC København
De danske mestre har fået en tiltrængt pause efter et benhårdt kampprogram, hvor man også måtte slippe førstepladsen efter 1-1 i AGF og Brøndbys sejr over Viborg FF.

Nu har man kunnet suge luft ind, og det samme har plænen i Parken, og derfor er tre point påkrævet mod bundholdet Vejle. Historikken tilsiger også, at det bliver til en hjemmesejr, da det er mere end 23 år siden, at Vejle senest tog point i Parken.

Opgaven er også blevet en smule mere overkommelig, da FC København fik medhold i deres appel af Kevin Diks andet gule kort mod AGF. Derfor starter han inde, selvom David Khocholava begynder at nærme sig et comeback.

Det begynder at lysne på skadesfronten i FC København, og lørdag er Nicolai Boilesen og William Clem de eneste fraværende spillere - førstnævnte meldes endda tæt på at være helt klart igen. Det betyder, at både David Khocholava og Andreas Cornelius er med i truppen mod Vejle.

Jacob Neestrup har fastslået, at Khouma Babacars tavle er blevet visket ren, og at angriberen atter er i spil til at komme i kamp for FC København i Superligaen. Han er dog ikke med i truppen til lørdagskampen. 

Vejle Boldklub
Resultaterne i de seneste fem kampe hedder to sejre, to uafgjorte og blot et enkelt nederlag. Det er ganske god læsning for Vejle Boldklub, der dermed klamrer sig til håbet om overlevelse med en afstand på tre point op til OB.

Mod FC København kommer de dog på en benhård opgave, som kræver, at defensiven holder stand. Derfor bliver det også taktisk interessant at se, om Ivan Prelec bruger en ekstra midtbanespiller i Tobias Lauritsen frem for tre angribere, som tilfældet var det mod Hvidovre IF.

Her vandt man 3-1 på mål af blandt andre Yeni N'Gbakoto og German Onugkha, mens Kristian Kirkegaard var det tredje offensive kort. Det bliver nok en overvejelse for Prelec at få flere kræfter ind på den centrale del af banen mod FC København.

Vejle Boldklub har ingen spillere i karantæne.

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3):
Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Kevin Diks, Birger Meling - Lukas Lerager, Rasmus Falk, Diogo Goncalves - Roony Bardghji, Viktor Claesson, Mohamed Elyounoussi

Vejle Boldklub (3-5-2):
Nathan Trott - Denis Kolinger, Raul Albentosa, Oliver Provstgaard - Marius Elvius, Saeid Ezatolahi, Hamza Barry, Tobias Lauritsen, Miiko Albornoz - German Onugkha, Yeni N'Gbakoto

Dom:
Det er meget svært at forestille sig Vejle Boldklub komme helskindet fra opgøret mod FC København, som er store favoritter. Vi spår også, at hjemmeholdet lever op til favoritværdigheden og vinder med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: