• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: FC Midtjylland - AC Horsens

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Slår FC Midtjylland tilbage efter nederlaget til Lyngby, eller skuffer Ulvene mod AC Horsens? Tipsbladet bringer her optakten til kampen.

Af Jacob Quvang

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00. 
Spillested: MCH Arena. 
Dommer: Jacob Karlsen. 
På TV: Canal 9 og Discovery+. 
Hashtag: #fcmach #sldk

Holdnyt
FC Midtjylland:
Seks kampe skulle der gå, før Thomas Thomasberg endelig prøvede at tabe som FC Midtjylland-træner. 

Mod Lyngby leverede man en helsløj indsats, og nederlaget kunne der ikke sættes en finger på. FCM-niveauet var lavt, og pludselig virker den her sikre syvendeplads pludselig ikke så sikker igen. 

Man må formode, at Thomas Thomasberg har talt med store bogstaver siden da, og derfor bliver interessant at se, hvordan holdet reagerer. En hjemmekamp mod ligaens mest formsvage mandskab skriger af en offensiv tilgang. 

Mod Lyngby forsøgte Thomasberg sig med Simsir, Isaksen og Brumado fra start, men det fungerede ikke ligefrem. Derfor bliver det spændende at se, om Thomasberg holder fast i den trekløver, eller om han bringer Gigovic i spil fra start i den noget mere velkendte formation med fire deciderede midtbanespillere.

FC Midtjylland må undvære Emam Ashour og Joel Andersson, der begge er færdige for sæsonen. Derudover er Junior Brumado ikke med i truppen til opgøret mod AC Horsens. 

AC Horsens:  
Puha, det var ikke kønt mod AaB. Nedrykningsspøgelset er for alvor kommet tæt på hos Jens Berthel Askous tropper, efter man blev udraderet i Nordjylland med hele 4-0. Ét sølle point er der til nedrykningsstregen, som man kravler ned i, hvis AaB får point mod OB fredag aften.

Kampen mod AaB var kulminationen på et elendigt forår for AC Horsens, der lige nu er Superligaens dårligste hold. Defensiven, som ellers fungerede godt i efteråret, sejler, og målene hagler ind bag stakkels Matej Delac i målet. Får Jens Berthel Askou ikke sat en prop i, så rykker AC Horsens ned. 

AC Horsens må undvære en karantæneramt James Gomez til opgøret. I efteråret havde det været en katastrofe, men Gomez er svagt spillende i år, hvorfor han formentlig godt kan erstattes. 

Jacob Buus var ikke mod mod AaB, og forsvarsspilleren er heller ikke blevet klar til opgøret mod FC Midtjylland. 

Karantæner
FC Midtjylland: Ingen. 
AC Horsens: James Gomez. 

Bud på startopstillinger
FC Midtjylland (4-3-1-2): Lössl - Thychosen, Dalsgaard, Gartenmann, Paulinho - Sørensen, Martinez, Gigovic - Olsson - Isaksen, Simsir

AC Horsens (3-4-3): Delac - Kiilerich, Lassen, Ludwig - Santos, Gemmer, Kruse, Musonda - Just, Jacobsen, Opondo

Dom
FC Midtylland viste et lavt bundniveau mod Lyngby, men forventningen herfra er, at det var en enlig svale. Spillerne har fået banket i hovedet, at det ikke var godt nok, og det må ikke ske igen, for FC Midtjylland skal sikre sig syvendepladsen. Horsens har været skræmmende dårlige i længere tid, og en udebanetur til MCH Arena er ikke lige, hvad man har brug for. FC Midtjylland vinder 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel